Knolselderijgratin met oude kaas appel en walnoten

3,7
Gemiddelde van 16 reviews
768 kcal
260 g groente
Knolselderijgratin met oude kaas

Vandaag een hoofdrol voor knolselderij in deze gratin. Vroeger groeide de selderij als drie-eenheid. Tegenwoordig worden de wortel, de stengels en het blad apart gekweekt als knolselderij, bleekselderij en bladselderij. In verband met het snijwerk dit gerecht duurt wat langer dan gebruikelijk, maar het is echt overheerlijk!

Bereiding (45 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Breng een ruime pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Schil de aardappel en knolselderij, snijd in gelijke stukken en kook circa 10 minuten.
  2. Verwarm de crème fraîche met de melk, mosterd en de helft van de kaas en bieslook. Kruid met zout en peper.
  3. Giet het water van de aardappels en knolselderij af en stort alles in een ovenschaal. Schenk de kaassaus erover en schud de schaal heen en weer zodat de saus zicht goed verspreidt.
  4. Was of schil de appel, verwijder het klokhuis en snijd klein. Hak de walnoten grof.
  5. Verdeel de rest van de kaas, appel en de walnoten over de schotel en bak nog 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. Zet de laatste 2 minuten de ovengrillstand aan voor een goudbruin kleurtje en garneer met de overgebleven bieslook.
TIP
Wil je de oven niet gebruiken? Kook de aardappel en knolselderij gaar en stamp met de room en kaas tot een lekkere stamppot.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 1 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
  • 65 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 100 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
  • 0.5 st Verse bieslookHerkomst: Herbio
  • 1 st AppelHerkomst: biofruit
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 100 ml Melk
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -13%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 41%
co2-reduction-score
CO2eq -42%
water-reduction-score
Water -59%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin9 maandenVariatieGlutenvrijVegetarischSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie768 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker13 g
Vet35 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit27 g
Vezels21 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Selderij
Noten
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin