Aubergine caponata met macaroni, mozzarella en basilicum

3,6
Gemiddelde van 22 reviews
639 kcal
320 g groente
Aubergine caponata
arrow down

Vandaag duiken we de keuken in voor een heerlijke Mediterraanse caponata. Een caponata is een Siciliaanse aubergine stoofschotel. In dit zonnige groentegerecht een hoofdrol voor aubergine, bleekselderij en tomaat. Eigenlijk is een caponata een voorgerecht (antipasto), maar met de macaroni erbij is het een volwaardige maaltijd. Tip: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Was de aubergine en snijd klein. Was de bleekselderij, haal de stengels los en snijd in halve maantjes. Verhit olie in een ruime bakpan en fruit de ui 2 minuten op een laag vuur. Voeg de aubergine en bleekselderij toe en bak op een middelhoog vuur 3-4 minuten.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de macaroni in 8 minuten al dente.
  3. Was de tomaat, snijd klein en bak met de aubergine en bleekselderij mee. Schenk de tomatensap en een beetje pasta kookvocht erbij en pers de knoflook erboven uit. Breng op smaak met (balsamico)azijn, zout en (chili)peper en laat afgedekt 10 minuten sudderen op een laag vuur.
  4. Giet het water van de macaroni af en roer door de saus. Snijd de basilicum klein en schep ook door de saus.
  5. Laat de mozzarella uitlekken en scheur of snijd klein. Serveer de aubergine caponata met de mozzarella en garneer met wat basilicum.
TIP
Hou je van zoet? Roer dan wat zoete honing door de saus. Ook erg lekker met kappertjes of olijven.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 0.5 st BleekselderijHerkomst: Lexportia
  • 170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
  • 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 100 ml Tomatensap met zeezoutHerkomst: Luna e Terra
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 5 g Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 100 g MozzarellaHerkomst: Zuger
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 2 el (Balsamico)azijn
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -20%
vegetablecounter
Groente+ 154%
vita-score
Vitaliteit+ 50%
co2-reduction-score
CO2eq -52%
water-reduction-score
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieVegetarischAfvallenSeizoenGezin9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie639 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker15 g
Vet27 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit20 g
Vezels14 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Gluten
Lactose
Melk
Tarwe
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Flammkuchen met tonijn
734 kcal
320 g groente
Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Eiwitrijk,   Seizoen
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk
Hamburgers met gesmoorde groene kool
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen