Pastaschotel met een creamy zoete aardappelsaus champignons en bosui

3,6
Gemiddelde van 45 reviews
748 kcal
370 g groente
Pastaschotel met een creamy zoete aardappelsaus

De zoete aardappel is, anders dan de gewone aardappel, een groente. Ze worden ook wel bataat genoemd en hebben een zachte, zoete smaak. Een saus van deze groente maken is dan ook errug lekker! Maak hem lekker op smaak met de smaakmakers en je eet regelmatig deze variant!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de zoete aardappel, snijd klein en kook in circa 15 minuten zacht en gaar. Giet het water af.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8 minuten beetgaar. Giet daarna het water af.
  3. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de champignons 5 minuten op een middelhoog vuur.
  4. Voor de zoete aardappelsaus kun je het best een keukenmachine of blender gebruiken. Pel en snipper de knoflook en snijd de rode peper heel fijn (hou je niet zo van pit? Verwijder dan de zaadjes). Was de tomaat en en snijd klein. Maal de voorgekookte zoete aardappel, knoflook, rode peper, tomaat, kokosmelk, zout en peper tot een gladde massa. Voeg eventueel wat water toe voor een schenkbare saus. Je kunt deze eventueel nog extra verwarmen.
  5. Was de bosui en snijd in dunne ringetjes. Doe de pasta met de champignons in een schaal en hussel door elkaar. Schenk de zoete aardappelsaus erover en schud de schaal heen en weer zodat de saus zich verspreidt. Strooi de bosui erover en serveer.
TIP
Voor een meer 'kazige' smaak kun je edelgistvlokken toevoegen aan de zoete aardappelsaus.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g Zoete aardappelHerkomst: Solid
  • 170 g Volkoren pastaHerkomst: Van der Moolen
  • 300 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 200 g TrostomatenHerkomst: Solid
  • 200 ml Kokosmelk Herkomst: Amaizin
  • 0.5 bosje Bosui
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente+ 194%
vita-score
Vitaliteit+ 59%
co2-reduction-score
CO2eq -57%
water-reduction-score
Water+ 16%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVeganVegetarischGezinVariatieLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie748 kcal
Koolhydraten97 g
Suiker16 g
Vet28 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit18 g
Vezels14 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten