Nasi goreng met hamreepjes wokgroenten en pinda's

4,1
Gemiddelde van 34 reviews
619 kcal
250 g groente
Nasi goreng met hamreepjes

Nasi is een Indonesisch recept en betekent eigenlijk gewoon rijst. Nasi kan op verschillende manieren worden klaargemaakt. De meest bekende zijn: nasi putih (gekookte rijst) en nasi goreng (gebakken rijst). Vandaag maken we een nasi goreng met hamreepjes en Aziatische wokgroenten. Dankzij de voorgesneden groenten heb je weinig werk en staat dit gerecht snel op tafel.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 10-12 minuten gaar. Schil de kurkuma en rasp boven de pan met rijst, de rijst kleurt zo heel mooi geel (pas op de kurkuma geeft erg af aan je handen). Giet daarna het water af en laat de rijst afkoelen op een platte schaal.
  2. Verhit olie in een wok of bakpan. Snijd de ham in reepjes en bak krokant. Schep uit de pan en leg opzij.
  3. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en rasp de gember. Verwarm olie in een brede bakpan of wok en fruit de ui, knoflook, gember en sambal 2 minuten. Voeg de Aziatische wokgroenten toe en roerbak op een hoog vuur. Schep regelmatig om en breng op smaak met sojasaus of ketjap. Voeg de laatste minuten de rijst toe en bak op een hoog vuur mee.
  4. Roer de gebakken rijst en hamreepjes door elkaar of serveer alles apart. Hak de pinda's grof en strooi erover.
TIP
Het is ook leuk om sambalnootjes te maken: Hak de pinda's grof en rooster in een droge bakpan. Zet het vuur uit, voeg op het laatst de sambal toe en hussel door elkaar. Houd de sambal apart als je kleintjes hebt rondlopen!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Witte rijstHerkomst: IDorganics
  • 1 tl Kurkuma, rasp
  • 70 g Schouderham Herkomst: St. Hendrick
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 400 g Aziatische wokgroentenHerkomst: Udea snijderij
  • 25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 2 tl Sambal
  • 2 el Sojasaus (of ketjap)
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 0%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq -39%
water-reduction-score
Water -18%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVariatieLekker snelGezinLactosevrij9 maandenSeizoenAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie619 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker12 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels9 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Paprika
Pinda's
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan