Koolhydraatarme aubergine soufflé met geroosterde broccoli

Nog geen reviews
514 kcal
500 g groente
Koolhydraatarme aubergine soufflé
arrow down

Vandaag maken we een feestelijke soufflé van aubergine. Een soufflé is een ovengerecht uit de Franse keuken en bestaat onder andere uit luchtig geklopt eiwit. Het eiwit zorgt ervoor dat het geheel in volume toeneemt en zeer luchtig wordt. Maak tijdens het bakken de oven niet open, want dan kan de soufflé inzakken. Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Vet vervolgens per persoon een ovenschaaltje in voor de soufflé. Of gebruik één grote ovenschaal.
  2. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook voor de aubergine. Was de aubergine, snijd in kleine stukjes of plakjes en kook met de deksel op de pan in 10 minuten zacht en gaar. Giet vervolgens het water af en druk zoveel mogelijk vocht eruit. Pureer de aubergine en geraspte kaas met een staafmixer tot een mousse. Pers de knoflook erbovenuit en zet opzij.
  3. Was intussen de broccoli, snijd in kleine roosjes en de stronk in dobbelsteentjes. Pel de ui en snijd in partjes. Snijd de prei in stukken van circa 5 cm. Was grondig onder de kraan en laat goed uitlekken. Besprenkel de groenten met olijfolie en breng op smaak met paprikapoeder, zout en peper.
  4. Splits de eieren en klop de eidooiers door de lauwwarme aubergine mousse. Breng op smaak met zout en peper. Klop in een vetvrije kom de eiwitten stijf (met een mixer) en spatel deze voorzichtig door de aubergine mousse. Schenk de mousse in de ovenschaaltjes en zet deze op de bakplaat.
  5. Spreid de groenten uit op de bakplaat bij de soufflé en bak 15-20 minuten in de voorverwarmde oven (heb je een grote ovenschaal, dan duurt het iets langer). Als het goed is, rijst de soufflé heel mooi. Maak tijdens het bakken de oven niet open, want dan kan de soufflé inzakken.
  6. Serveer de aubergine soufflé met de geroosterde groenten ernaast.
TIP
Heb je nog soufflé's over, dan zijn ze de volgende dag ook heerlijk voor bij de lunch.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
  • 2 st Knoflookteen
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st PreiHerkomst: Peeters
  • 3 st EiHerkomst: 't paradijs
Zelf toevoegen
  • 1 tl Paprikapoeder
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 1%
vegetablecounter
Groente+ 297%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq -11%
water-reduction-score
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenAfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie514 kcal
Koolhydraten14 g
Suiker12 g
Vet35 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit28 g
Vezels14 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Ei
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Braziliaanse visstoof (moqueca)
520 kcal
270 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Lasagne met aubergine en gehakt
690 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
300 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Bloemkool risotto met een romige kaassaus
566 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen