Koolraap in kerriesaus met aardappelpuree en een gehaktbal

Nog geen reviews
670 kcal
0 g groente
Koolraap in kerriesaus

Koolraap was hard op weg om een vergeten groente te worden, maar tegenwoordig staat dit smakelijke knolgewas weer meer in de belangstelling. En terecht, want het is gezond, erg lekker en je kunt er in de keuken veel kanten mee op.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng 2 pannen met water aan de kook. Eentje voor de koolraap en eentje voor de aardappels. Snijd de koolraap in plakken van 1 cm dik en schil ze. Snijd de plakken in ‘frietjes’ en kook in 10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en bewaar het kookvocht.
  2. Was de aardappels grondig, snijd in kleine stukken en kook in 15 minuten gaar. Giet daarna het water af en bewaar wat kookvocht voor de puree.
  3. Was intussen de bosui en snijd in dunne ringetjes. Breng het gehakt op smaak met gehaktkruiden en vorm met je handen de gehaktballen (1 grote of meerdere kleintjes). Verwarm bakolie in een braadpan en bak hierin de gehaktballen bruin en gaar in circa 15 minuten. Bak halverwege de bosui mee. Voeg eventueel wat water toe tegen het aanbranden en voor een lekkere jus.
  4. Pel en snipper de ui. Verwarm bakolie in een kookpan en fruit de ui en kerriepoeder op een laag vuur glazig (2 minuten). Voeg al roerend het meel toe en laat dit 3 minuten zachtjes garen. Giet dan al roerend het kookvocht van de koolraap erbij zodat je een glad sausje krijgt. Schep de koolraap frieten door de saus en stoof met de deksel op de pan nog 5 minuten op een laag vuur. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  5. Stamp de aardappels met een pureestamper en wat kookvocht tot een mooie puree. Serveer de aardappelpuree met de koolraap in kerriesaus en een gehaktbal. Lekker met een beetje jus.
TIP
Heb je nog wat tomaten in huis. Bak ze met de gehaktballen mee voor een lekkere saus.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
  • 600 g AardappelsHerkomst: de eerste
  • 0.5 bosje BosuiHerkomst: Van Oers
  • 200 g RundergehaktHerkomst: ekomenu maatwerk 200 gram
  • 2 tl GehaktkruidenHerkomst: het blauwe huis
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 tl Citroen-kerriepoeder
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 el Meel
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -1%
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit+ 29%
co2-reduction-score
CO2eq -4%
water-reduction-score
Water -62%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieSeizoenGezinLactosevrijGlutenvrijLekker snel

Voedingswaarden

Per portie
Energie670 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker12 g
Vet26 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit31 g
Vezels10 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten