Koolraap noodles soep met aubergine ! Weinig koolhydraten

Nog geen reviews
525 kcal
400 g groente
Koolraap noodles soep met aubergine
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Vandaag serveren we een soep met koolraap noodles. Koolraap was hard op weg om een vergeten groente te worden, maar tegenwoordig staat dit smakelijke knolgewas weer meer in de belangstelling. En terecht, want het is gezond, erg lekker en je kunt er in de keuken veel kanten mee op. Let op: haal de aubergine uit de zak en bewaar op een donkere plek buiten de koelkast.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de eieren. Kook in 10 minuten hard en laat ze daarna schrikken onder de koude kraan. Pel de eieren en snijd doormidden. Schil intussen de gember en rasp fijn. Maak een marinade van de sojasaus, gember en olie en leg de eieren erin. Zet opzij.
  2. Was de aubergine en snijd in kleine blokjes. Verhit olie in een soeppan of ruime braadpan en bak de aubergine circa 5 minuten. Pel de knoflook en pers erboven uit.
  3. Bereid de bouillon. Spoel de maïs in een zeef onder de kraan. Was de spinazie en voeg samen met de maïs toe aan de pan (bewaar wat spinazie om het gerecht mee te garneren). Schenk de bouillon erbij en breng aan de kook. Zodra het water kookt temper je het vuur.
  4. Schil koolraap. Snijd in plakken van 1-2 centimeter breed en schaaf met een kaasschaaf (of dunschiller of mandoline) in dunne, lange slierten (de noodles). Verhit olie in een bakpan en roerbak de koolraap noodles in circa 3 minuten beetgaar.
  5. Doe de noodles, eieren met marinade bij de soep en garneer met spinazie en de pinda’s.
TIP
Hoe langer je de eieren laat marineren, des te lekkerder!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 3 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 1 tl Gember, raspHerkomst: Fairtrasa
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g MaïsHerkomst: Machandel
  • 100 g Spinazie, babyHerkomst: Udea Snijderij
  • 0.5 st KoolraapHerkomst: Smits van Oijen
  • 25 g Pinda'sHerkomst: Horizon
Zelf toevoegen
  • 1 el Sojasaus
  • 3 el Olie
  • 600 ml Bouillon
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -4%
vegetablecounter
Groente+ 217%
vita-score
Vitaliteit+ 40%
co2-reduction-score
CO2eq -34%
water-reduction-score
Water+ 14%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
AfvallenKoolhydraatbewust

Voedingswaarden

Per portie
Energie525 kcal
Koolhydraten22 g
Suiker14 g
Vet37 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit21 g
Vezels9 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Ei
Pinda's
Mais
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Buddha bowl met gekruide pompoen
664 kcal
450 g groente
Seizoen,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Lactosevrij
Aardpeer-groene kool ovenschotel
575 kcal
260 g groente
Afvallen,   Koolhydraatbewust
Fajita wraps met portabella
590 kcal
250 g groente
9 maanden,   Lactosevrij,   Gezin,   Lekker snel,   Vegan,   Variatie,   Vegetarisch,   Afvallen
Bulgur met (vegan) gehaktsaus
627 kcal
200 g groente
Vegetarisch,   Lekker snel,   Seizoen,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij
Boerenkool knolselderij stamppot met rookworst
618 kcal
450 g groente
Koolhydraatbewust,   Afvallen