Kruidige aubergine met quinoa gebakken koolvis en Légumaise

4,1
Gemiddelde van 31 reviews
634 kcal
280 g groente
Kruidige aubergine met quinoa

Sinds een aantal jaar gebruiken we Nederlandse quinoa in onze gerechten. Hierdoor hoeft het van oorsprong Zuid-Amerikaanse super gezonde zaadje niet meer helemaal van de andere kant van de oceaan te komen. Dat scheelt aardig wat kilometers! Dit quinoa ras, ontwikkeld door de Universiteit van Wageningen, kan prima groeien onder slechte omstandigheden. In samenwerking met Frank Fol de Groentekok®

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de aubergine en snijd in stukken. Was of schil de wortel en snijd in plakjes. Hak de peterselie fijn.
  2. Verhit een bakpan met olie en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de aubergine en wortel toe en bak 5-7 minuten mee. Pers de sinaasappel boven de groenten uit en breng verder op smaak met ras el hanout, paprikapoeder, zout en (chili)peper.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10-12 minuten gaar. Giet het water af af en meng met de groenten en de peterselie.
  4. Verhit olie (of verwarm boter) in een andere bakpan en bak de vis op een hoog vuur kort aan. Temper het vuur en bak nog enkele minuten. Breng op smaak met zout en peper. Je kunt de vis desgewenst ook stomen in plaats van bakken.
  5. Lepel de Légumaise op de borden en leg de koolvis erop. Heerlijk met de quinoa met groenten.
TIP
Je kunt de Légumaise koud óf warm serveren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 200 g WortelHerkomst: Udea
  • 0.5 st Verse peterselieHerkomst: Herbio
  • 0.5 st SinaasappelHerkomst: Fairtrasa
  • 2 tl Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 150 g QuinoaHerkomst: Greenfood50
  • 200 g KoolvisfiletHerkomst: Fish and more
  • 75 g LégumaiseHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -22%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 51%
co2-reduction-score
CO2eq -61%
water-reduction-score
Water -65%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkAfvallenSeizoenLekker snelLactosevrijGlutenvrijSpecialsVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie634 kcal
Koolhydraten62 g
Suiker19 g
Vet26 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit31 g
Vezels14 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Paprika
Selderij
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Pasta met andijvie-roomsaus
595 kcal
250 g groente
Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Afvallen
Pasta pastrami met zachte mosterdsaus
865 kcal
210 g groente
Seizoen,   Variatie,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Gezin