Linzen frittata met snijbiet en amandelschaafsel ! Weinig koolhydraten
4,4
633 kcal
250 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Snijbiet is familie van de rode biet en je kunt zowel de stengel als het blad eten. De smaak komt sterk overeen met die van spinazie. Snijbiet is in het bijzonder zeer rijk aan vitamine C, kalium en calcium en de meeste vitamines en mineralen zitten in het blad. Onze linzen hebben een biodynamisch keurmerk. Dit Demeter keurmerk staat voor de puurste vorm van landbouw.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in ringen. Was de snijbiet en snijd in grove stukken. Houd daarbij de stelen en het blad gescheiden. Rasp de wortel in de keukenmachine of met een rasp. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan.
- Klop de eieren los en meng de geraspte kaas erdoor (bewaar een deel van de kaas om later over de frittata te strooien). Breng op smaak met de tijm, zout en peper.
- Verhit olie in een bakpan en bak de ui en snijbiet stelen enkele minuten op een middelhoog vuur. Doe de linzen, wortelrasp en het snijbiet blad erbij en schep goed door elkaar. Schenk het eimengsel in de pan. Schud de pan heen en weer zodat het mengsel zich goed verspreidt. Zet vervolgens het vuur laag en laat de frittata afgedekt tenminste 10-15 minuten garen.
- Schud de pan regelmatig, als de frittata stevig aanvoelt is deze klaar. Met behulp van een groot plat bord kun je de frittata eventueel keren. Strooi vlak voor het serveren het amandelschaafsel en de overgebleven kaas erover.
TIP
Je kunt de frittata ook in de oven bereiden (160 ºC) met een vuurvaste pan of in een ovenschaal.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 250 g SnijbietHerkomst: De Waog
- 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 200 g Linzen Herkomst: Machandel
- 4 st EiHerkomst: 't paradijs
- 75 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
- 25 g AmandelschaafselHerkomst: Horizon
- 2 el Bakolie
- 1 tl Tijm
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -22%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 41%
CO2eq -49%
Water+ 111%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen, Ketogeen
Voedingswaarden
Per portieEnergie633 kcal
Koolhydraten20 g
Suiker10 g
Vet43 g
Verzadigd vet14 g
Eiwit35 g
Vezels12 g
Zout1.8 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
Melk
Ei
Vergelijkbare recepten
589 kcal
430 g groente
Koolhydraatbewust, Ketogeen
575 kcal
260 g groente
Afvallen, Koolhydraatbewust
618 kcal
450 g groente
Koolhydraatbewust, Afvallen