Omelet met avocado taugé en rucola
Nog geen reviews
500 kcal
0 g groente
Taugé is wellicht de meest gegeten kiemsoort die er is. De frisse stengeltjes kunnen verwerkt worden in uiteenlopende gerechten. Taugé bestaat uit de kiemen van mungbonen en heeft een lichtzoete smaak en een knapperige 'bite' die lekker is in Oosterse roerbakgerechten en soepen. We raden aan de taugé voor gebruik enkele minuten te blancheren of te verhitten.
Bereiding (10 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Klop de eieren los in een kom en breng op smaak met zout en peper.
- Verhit olie in een bakpan en schenk de losgeklopte eieren in de pan. Doe een deksel op de pan en bak de omelet op een middelhoog vuur in circa 8 minuten gaar.
- Snijd de avocado doormidden, verwijder de pit en snijd het vruchtvlees in plakjes. Was de taugé in een vergiet en blancheer door kokend water erover te schenken. Spoel direct af onder de koude kraan om het gaar proces te stoppen.
- Rooster eventueel het brood. Leg de omelet erop en verdeel de avocado, taugé en rucola erover. Bestrooi de omelet met de zadenmix.
TIP
Geen zin in brood? In plaats daarvan kun je ook aardappelschijfjes meebakken met de omelet.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 3 st EiHerkomst: 't paradijs
- 1 st AvocadoHerkomst: Eosta
- 0.5 bakje Taugé
- 2 st Snee broodHerkomst: van menno
- 50 g RucolaHerkomst: Snijderij Udea
- 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
- 1 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -8%
Groente -100%
Vitaliteit+ 18%
CO2eq -73%
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Vegetarisch, Lactosevrij, Gezin, Variatie, Lekker snel, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie500 kcal
Koolhydraten19 g
Suiker3 g
Vet37 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit19 g
Vezels8 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Noten
Tarwe
Ei
Gluten