Macaroni met ei-kaassaus prei en champignons

3,1
Gemiddelde van 14 reviews
698 kcal
250 g groente
Macaroni met ei-kaassaus
arrow down

Prei is familie van de knoflook en ui en is onder andere goed voor hart- en bloedvaten. Weetje: wil je weten of je prei al gaar is? Proef dan altijd een groen stukje. Het witte deel van de prei is altijd eerder gaar dan het groene deel. Onze biologische prei wordt geleverd door Peeters-Mertens. Onze biologische eieren worden geleverd door Boerderij 't Paradijs in Barneveld.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de knoflook. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de prei en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur. Temper het vuur en laat de prei afgedekt nog 5 minuten sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  2. Breng een grote pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de macaroni in 8 minuten beetgaar. Giet daarna af en vang wat kookvocht op. Schep de prei en geraspte kaas door de macaroni.
  3. Roer het ei met zout, veel peper en wat (afgekoeld) kookvocht los in een kom en schenk het eimengsel bij de macaroni. Roer het snel door elkaar en laat de macaroni afgedekt 5 minuten rusten totdat het ei is gestold. Schud de pan af en toe om het eimengsel te verdelen, maar laat de deksel op de pan zodat het niet afkoelt. Mocht het ei niet stollen dan kun je de pan ook een paar minuten verwarmen.
  4. Veeg intussen de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de champignons lichtbruin. Breng op smaak met zout en peper.
  5. Snijd de verse peterselie klein. Serveer de pasta met de gebakken champignons en strooi de peterselie erover.
TIP
Houd je van pit? Doe dan wat chilivlokken door de eisaus.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
  • 50 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
  • 3 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 5 g Verse peterselieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -9%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq -43%
water-reduction-score
Water -61%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenEiwitrijkLactosevrij9 maandenAfvallenVegetarischLekker snelVariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie698 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker8 g
Vet33 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit32 g
Vezels12 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Tarwe
Ei
Gluten
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin