Macaroni met spinazie 'schmarren' met ingelegde ui

5,0
Gemiddelde van 1 review
810 kcal
200 g groente
Macaroni met spinazie 'schmarren'

Je hebt vast wel eens gehoord van kaiserschmarren, een heerlijk gerecht uit Oostenrijk met luchtige stukjes pannenkoek. De spinazie 'schmarren' van vandaag geven een smaakexplosie aan deze macaronischotel. Dit is echt een geweldig lekker recept voor jong en oud.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de sjalotten, besprenkel met azijn, olijfolie extra vierge en kruid met zout en peper. Zet opzij zodat de sjalotten kunnen marineren.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de macaroni in 8 minuten gaar. Giet het water af.
  3. Was intussen de spinazie grondig in een zeef onder de kraan, laat goed uitlekken en snijd klein. Doe drie kwart van de spinazie samen met de rucola, roomkaas en eieren in een kom en mix of pureer tot een glad beslag. Voeg de geraspte kaas toe aan het beslag en meng goed door elkaar (bewaar een beetje kaas voor garnering).
  4. Verwarm olie (of boter) in een bakpan. Giet het beslag in de pan en bak op een middelhoog vuur. Spatel het beslag zodat je grove stukken krijgt ('schmarren') en breng op smaak met zout en peper.
  5. Pel en snipper de knoflook. Verwarm olie in een andere bakpan, fruit de knoflook 1 minuut en voeg de macaroni toe. Schep de spinazie 'schmarren' en de overgebleven spinazie erdoor en verwarm even mee. Strooi vlak voor het serveren de rest van de kaas en ingelegde sjalotten erover.
TIP
De sjalotten kun je natuurlijk ook bakken en door de macaroni scheppen. Houd de rucola apart voor een lekkere salade!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 5 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
  • 300 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 50 g RucolaHerkomst: Siete Neef
  • 100 g Roomkaas met kruidenHerkomst: Öma
  • 4 st EiHerkomst: 't paradijs
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 el Azijn

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -13%
vegetablecounter
Groente+ 59%
vita-score
Vitaliteit+ 52%
co2-reduction-score
CO2eq -35%
water-reduction-score
Water -30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Eiwitrijk9 maandenVariatieSeizoenLekker snelGezinVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie810 kcal
Koolhydraten65 g
Suiker8 g
Vet41 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit37 g
Vezels11 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Melk
Tarwe
Gluten
Lactose
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Pasta met andijvie-roomsaus
595 kcal
250 g groente
Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Afvallen
Pasta pastrami met zachte mosterdsaus
865 kcal
210 g groente
Seizoen,   Variatie,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Gezin