Macaroni ovenschotel met groene kool champignons en FeTo
Nog geen reviews
678 kcal
330 g groente
![Macaroni ovenschotel met groene kool](https://static.ekomenu.nl/assets/static/public/1/recipe/0nDLSH-R14-Macaroni-ovenschotel-zonder-palmkool-LOGO.jpg)
Vandaag een ovenschotel met gefermenteerde tofu, oftewel feto. De tofu wordt gefermenteerd met behulp van veganistische yoghurtculturen. Dit zorgt voor een aangename, lichtzure smaak. Groene kool (of savooiekool) zit boordevol vitamine K en C. Verder bevat kool ook veel foliumzuur (vitamine B11) en vitamine A. Onze biologische kool wordt geleverd door Oegema.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 180 ºC.
- Breng een pan met water en zout aan de kook voor de macaroni. Kook de macaroni in 8 minuten beetgaar en giet het water af.
- Pel en snipper intussen de ui. Verwijder de groene bladeren van de groene kool en snijd de overige bladeren van de kool in reepjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de tomaat en snijd klein.
- Verhit olie in een bakpan en bak de ui, champignons en groene kool enkele minuten op een hoog vuur. Bak de tomaten mee tot ze zacht worden. Schep de voorgekookte macaroni erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Doe alles in een ovenschaal, verbrokkel de FeTo erover en bak 10 minuten in de voorverwarmde oven.
TIP
Heb je FeTo over? Deze is ook heerlijk door een frisse salade.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Volkoren macaroniHerkomst: ekomenu maatwerk 170 g
- 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 0.5 st Groene koolHerkomst: Waog
- 200 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
- 2 st RomatomaatHerkomst: Solid
- 150 g FeToHerkomst: taifun
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -25%
Groente+ 162%
Vitaliteit+ 47%
CO2eq -69%
Water -90%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
, , ,
Voedingswaarden
Per portieEnergie678 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker8 g
Vet27 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit35 g
Vezels13 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Sojabonen