Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin en oven aardappeltjes

Nog geen reviews
767 kcal
320 g groente
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin

Spitskool is een gesloten koolsoort (net als bijvoorbeeld witte kool) en heeft een iets zoetere smaak dan we gewend zijn van andere koolsoorten. Door de fijne bladeren heeft spitskool minder tijd nodig om te garen. Vandaag hebben we de spitskool al voorgesneden en wordt deze geroosterd in de oven. Lekker makkelijk!

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C en bekleed een bakplaat met bakpapier. Was de aardappels en snijd kleiner. Breng een pan met water aan de kook en kook de aardappels circa 5 minuten. Giet het water, laat uitdampen in een kom en meng de aardappels met olie, tijm, zout en peper. Spreid uit op de bakplaat en bak alvast 10 minuten in de hete oven.
  2. Pel intussen de ui en snijd in partjes of in halve ringen. Was de cherrytomaatjes en snijd doormidden. Hussel samen met de spitskool, de helft van de limoensap, olijfolie extra vierge, tijm, peper, zout. Verdeel de spitskool, ui en tomaatjes over de bakplaat bij de aardappels.
  3. Voor de dressing meng je mosterd, olijfolie extra vierge en de rest van de limoensap (of azijn) in een kom. Pel de knoflook en pers erboven uit. Druppel de dressing over de groenten en rooster in 15-20 minuten gaar en goudbruin in de voorverwarmde oven.
  4. Strooi aan het eind van de oventijd, de geraspte kaas en zadenmix over de ingrediënten en zet nog enkele minuten de ovengrillstand aan tot de kaas is gesmolten.
TIP
Heb je nog spitskool over? Maak een heerlijke koolsalade door de spitskool héél klein te snijden en aan te maken met olie, zout, peper en azijn. Maak de koolsalade af met bijvoorbeeld geraspte wortel en rozijnen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Bio BabiesHerkomst: Potato next
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g Cherry tomatenHerkomst: Albabio
  • 400 g Gesneden spitskoolHerkomst: de Lepelaar
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 50 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
  • 25 g ZadenmixHerkomst: IDorganics
  • 2 tl TijmHerkomst: het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 3 el Olie
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 154%
vita-score
Vitaliteit+ 43%
co2-reduction-score
CO2eq -55%
water-reduction-score
Water -57%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVariatieLactosevrijGezinSeizoenGlutenvrij9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie767 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker16 g
Vet39 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit23 g
Vezels14 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Melk
Noten
Mosterd
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden