Marokkaans stoofpotje met kip en volkoren couscous

4,3
Gemiddelde van 11 reviews
718 kcal
310 g groente
Marokkaans stoofpotje

Vandaag eten we een Marokkaans stoofpotje met kip. We brengen het gerecht op smaak met ras el hanout, een kruidenmengsel dat voornamelijk in Marokkaanse gerechten gebruikt wordt. Ras el hanout betekent ‘het beste van de winkel’ en bevat de kruiden en specerijen die de handelaar op dat moment te bieden heeft. Veel voorkomende kruiden en specerijen van de mix zijn: kardemom, kaneel, kurkuma, kruidnagel, gember, foelie, nigellazaad, nootmuskaat, zwarte peper, galangawortel en piment. Spicy!

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Snijd de kip in blokjes en bestrooi met de helft van de ras el hanout kruiden, peper en eventueel zout. Verhit bakolie in een braadpan en bak de kip op een middelhoog vuur rondom lichtbruin.
  2. Bereid de bouillon. Was of schil de wortels en snijd in plakjes. Pel de ui en snijd in parten. Voeg de wortel en ui toe aan de kip en bak 2 minuten mee. Voeg de bouillon, de rest van de ras el hanout kruiden en rozijnen toe. Roer door elkaar en laat afgedekt 15-20 minuten op een laag vuur stoven.
  3. Was intussen de courgette en snijd in blokjes. Stoof de courgette de laatste 10 minuten mee. Boen de citroen schoon en rasp de gele schil. Houd de rasp apart voor later.
  4. Breng water aan de kook voor de volkoren couscous. Doe de couscous in een kom en giet kokend water erover totdat de couscous net onder water staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul en klaar voor gebruik. Voeg naar smaak citroensap toe.
  5. Serveer het stoofpotje met de couscous en garneer met citroenrasp.
TIP
Deze Marokkaans stoofpot is ook superlekker als je nog verse kruiden toevoegt, zoals platte peterselie of koriander.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g KipdijbeenfiletHerkomst: Kemper Kip
  • 2 tl Ras el hanoutHerkomst: het blauwe huis
  • 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 150 g Volkoren couscousHerkomst: do it
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 200 ml Bouillon
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -11%
vegetablecounter
Groente+ 146%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq -60%
water-reduction-score
Water -56%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkLactosevrij9 maandenLekker snelGezinVariatieSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie718 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker27 g
Vet28 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit34 g
Vezels13 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Gluten
Kip
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Flammkuchen met tonijn
734 kcal
320 g groente
Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Eiwitrijk,   Seizoen
Creamy maïs ramen
776 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Gezin,   Lekker snel,   Variatie,   Vegetarisch,   9 maanden,   Eiwitrijk
Hamburgers met gesmoorde groene kool
845 kcal
300 g groente
Eiwitrijk,   9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen
Makkelijke pita pizza's
710 kcal
270 g groente
Gezin,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Lactosevrij,   Variatie,   9 maanden,   Vegetarisch
Makkelijke wok met gebakken banaan
935 kcal
250 g groente
9 maanden,   Eiwitrijk,   Gezin,   Lekker snel,   Lactosevrij,   Glutenvrij,   Variatie