Marokkaanse lamsgehaktballetjes met couscous

Nog geen reviews
742 kcal
270 g groente
Marokkaanse lamsgehaktballetjes
arrow down

Onze paksoi wordt geleverd door het biologische glastuinbouwbedrijf van Gert van Brakel op het Zeeuwse eiland Tholen. Al vanaf het jaar 2000 is zijn bedrijf van ruim 1.4 hectare groot, volledig biologisch. Hier vind je geen monocultuur, maar een verscheidenheid aan gewassen die elkaar steeds afwisselen. In de zomer groeien er komkommers. In de winter verschillende soorten sla en paksoi. We gebruiken in dit gerecht volkoren couscous, deze variant is rijk aan vitaminen, mineralen en vezels.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Doe de volkoren couscous in een kom en schenk het water erover, totdat de couscous net onder water staat. Zet afgedekt opzij en roer de couscous los met een vork.
  2. Pel en snipper de ui. Was of schil de wortel en snijd in dunne plakjes. Was de paksoi en snijd klein (houd het groene en witte deel gescheiden).
  3. Verwarm olie in een ruime wok of bakpan en fruit de ui 2 minuten. Voeg dan eerst de wortel en het witte deel van de paksoi toe en roerbak 5 minuten op een middelhoog vuur. Bak vervolgens 3 minuten het groene blad mee en breng op smaak met ras el hanout, zout en peper.
  4. Was de koriander en snijd fijn. Meng het lamsgehakt met de helft van de koriander, zout en (chili)peper. Kneed alles goed door elkaar en draai kleine balletjes ervan. Verhit olie in een braadpan en bak de gehaktballetjes op een hoog vuur rondom bruin. Temper het vuur, schenk wat water erbij en laat afgedekt 10 minuten garen.
  5. Pel de knoflook. Roer de yoghurt los en meng met de overgebleven koriander. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper. Schep de groenten door de couscous en serveer met de Marokkaanse gehaktballetjes en de koriander-yoghurtsaus.
TIP
Ook erg lekker met amandelschaafsel of gedroogd fruit.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
  • 2 tl Ras el hanoutHerkomst: Organic Flavour Company
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 200 g LamsgehaktHerkomst: Future Food Group
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 75 ml YoghurtHerkomst: Sobbeke
Zelf toevoegen
  • 3 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -4%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 28%
co2-reduction-score
CO2eq -17%
water-reduction-score
Water -68%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Gezin9 maandenVariatieEiwitrijkSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie742 kcal
Koolhydraten54 g
Suiker12 g
Vet41 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit32 g
Vezels11 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Lactose
Lam
Koriander
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin