Marokkaanse pompoenstoof met couscous en rozijnen

Nog geen reviews
608 kcal
320 g groente
Marokkaanse pompoenstoof
arrow down

Deze pompoenstoof is echt een allemansvriend. Een heerlijke maaltijd voor het hele gezin! De zoete smaak van de pompoen, gecombineerd met kikkererwten, rozijnen en couscous maakt er een zacht en smaakvol geheel van. Wist je dat pompoen het hele jaar door verkrijgbaar is van lokale Nederlandse en Belgische teelt? In samenwerking met Lisa Steltenpool.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook en snijd fijn. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en snijd klein. Laat de kikkererwten uitlekken in een zeef. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een stoofpan en bak de ui, knoflook, paprika en gesneden pompoen kort aan. Bak dan de tomatenpuree mee en schenk de bouillon erbij.
  3. Voeg na 2 minuten de tomaat, kikkererwten en rozijnen toe en laat 15 minuten op een middelhoog vuur stoven totdat de pompoen gaar is. Breng op smaak met de helft van de verse koriander, kaneelpoeder, zout en (chili)peper.
  4. Breng en pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de couscous in een zeef onder de kraan, doe daarna in een kom en schenk het kokendhete water erover totdat de couscous net onder staat. Na 5 minuten afdekken is de couscous mooi droog en rul. Roer de couscous los met een vork.
  5. Verdeel de pompoenstoof samen met de couscous over de borden. Garneer met de overgebleven koriander.
TIP
In plaats van rozijnen kun je ook andere gedroogde vruchten gebruiken, zoals abrikozen of pruimen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st Rode paprikaHerkomst: Frank de Koning
  • 1 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 200 g KikkererwtenHerkomst: Luna e terra
  • 400 g Pompoen, gesnedenHerkomst: Proef
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 25 g RozijnenHerkomst: IDorganics
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 130 g Volkoren couscousHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 400 ml Groentebouillon
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -2%
vegetablecounter
Groente+ 154%
vita-score
Vitaliteit+ 32%
co2-reduction-score
CO2eq -44%
water-reduction-score
Water -13%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinAfvallenLactosevrij9 maandenVeganVariatieLekker snelVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie608 kcal
Koolhydraten81 g
Suiker21 g
Vet19 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit18 g
Vezels18 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Gluten
Sulfiet
Paprika
Koriander
Peulvruchten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin