Mediterrane vissoep met linzen en basilicum ! Weinig koolhydraten

4,4
Gemiddelde van 27 reviews
502 kcal
260 g groente
Mediterrane vissoep met linzen en basilicum

KOOLHYDRAATBEWUST Een makkelijke, maar smaakvolle soep die je zo op tafel zet. Paprika, rode peper, tomaat en rode linzen maken een gladde vullende soep. Heerlijk met de vis.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein. Was de tomaat en rode peper en snijd klein. Pel en snipper de ui en knoflook. Bereid de bouillon.
  2. Snijd de vis in stukken en kruid met zout en peper. Verhit olie in een soeppan en bak de vis kort aan. Schep uit de pan en leg opzij.
  3. Verhit extra olijfolie in de soeppan en en bak alle groenten 2-3 minuten op een hoog vuur. Spoel de linzen in een zeef onder de kraan en voeg toe aan de pan. Kruid met paprikapoeder en de helft van de basilicum en schenk de bouillon erbij. Laat afgedekt 15 minuten lekker pruttelen.
  4. Pureer de soep en breng op smaak met zout en peper. Verwarm de vis nog even in de soep en serveer met de overgebleven basilicum en limoensap.
TIP
De soep kun je heel makkelijk van te voren maken. Houd dan wel de vis apart en voeg die later toe.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 300 g PuntpaprikaHerkomst: Almagro
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g HeekfiletHerkomst: Fish and more
  • 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
  • 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 600 ml Vis- of groentebouillon
  • 3 el Olijfolie extra vierge
  • 2 tl Paprikapoeder (gerookt)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -7%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq -65%
water-reduction-score
Water -23%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie502 kcal
Koolhydraten24 g
Suiker12 g
Vet26 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit30 g
Vezels16 g
Zout3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Vis
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Keto Oosterse gehaktballetjes met paksoi
568 kcal
250 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Gerookte makreel met bimi en wortelpuree
602 kcal
320 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Gestoofde witlof met brie
562 kcal
300 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Geroosterde pompoen met prei-kaassaus
542 kcal
375 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust,   Afvallen