Noodlesoep met shii-take paddenstoelen tofu en chili-olie

3,8
Gemiddelde van 20 reviews
725 kcal
300 g groente
Noodlesoep met shii-take paddenstoelen

In dit gerecht gebruiken we tofu. Tofu komt oorspronkelijk uit China en is een product gemaakt van sojamelk. In China noemt men het ook wel 'doufu'. Het is gemakkelijk te bewerken en kan op veel manieren worden gebruikt. Natuurlijk in Aziatische gerechten maar ook in hartige taarten, desserts en zelfs smoothies! Tofu bevat veel eiwitten en is daardoor een uitstekende vleesvervanger.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Druk het vocht uit de tofu, dep de tofu droog en snijd in blokjes. Was de spinazie, verwijder eventueel de harde nerven en snijd het blad klein. Was of schil de wortel en snijd in dunne reepjes.
  2. Bereid de bouillon. Pel en snipper de ui en knoflook. Schil en rasp de gember. Veeg de shii-take schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een soeppan en fruit de ui, gember en de helft van de knoflook 2 minuten. Voeg de shii-take toe en bak mee voor 5 minuten.
  3. Voeg de bouillon, noodles, spinazie, wortel en tofu toe en kook afgedekt 10 minuten. Breng de soep verder op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olie in een kleine bakpan en verwarm de rest van de knoflook en de chilivlokken enkele minuten zodat je een pittige olie krijgt.
  5. Schep de soep met de noodles, groenten en tofu in een schaal en werk af met de chili olie.
TIP
In plaats van de nerven van de spinazie weg te gooien, kun je ze fijn snijden en 10 minuten bakken met wat kruiden om een lekker bijgerecht te serveren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Tofu naturelHerkomst: Prolaterre
  • 150 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 tl Verse gemberHerkomst: Fairtrasa
  • 100 g Shii-takeHerkomst: paddestoelenrijk
  • 170 g Udon noodlesHerkomst: Miefabriek
  • 2 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
  • 700 ml Bouillon
  • 3 el Olie
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -16%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 27%
co2-reduction-score
CO2eq -80%
water-reduction-score
Water -90%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VeganEiwitrijkVariatie9 maandenLekker snelVegetarischSeizoenLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie725 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker10 g
Vet32 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit32 g
Vezels9 g
Zout0.1 g
Allergenen informatie
Sojabonen
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Mexicaanse zwarte bonensoep
698 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   Lekker snel,   Variatie,   Gezin,   Afvallen,   Vegan,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   9 maanden
Pastinaak-preisoep met geroosterde kikkererwten
706 kcal
350 g groente
9 maanden,   Vegetarisch,   Seizoen,   Lactosevrij,   Lekker snel,   Variatie,   Vegan