Open lasagne met spinazie-ricottavulling en kastanjechampignons en pittige kaas

3,9
Gemiddelde van 7 reviews
776 kcal
270 g groente
Open lasagne met spinazie-ricottavulling

Voor de lasagne van vandaag hebben we helemaal geen oven nodig. Dat is nog eens makkelijk! Dankzij de verse lasagnebladen staat je maaltijd snel op tafel. De biologische lasagne wordt in Italië gemaakt volgens traditioneel recept. Voor het deeg wordt slechts tarwe en eieren gebruikt. Dat is alles wat je nodig hebt om een lekkere pasta te maken. Buon Appetito!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten op een middelhoog vuur.
  2. Was de spinazie grondig, laat heel goed uitlekken en snijd klein. Bak de spinazie afgedekt met de ui en knoflook mee totdat deze is geslonken. Schep de ricotta en geraspte kaas erdoor en verwarm op een laag vuur. Was de citroen, rasp de schil en pers het sap erboven uit. Breng verder op smaak met zout en peper.
  3. Snijd intussen de champignons in plakjes. Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de champignons bruin. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Breng een ruime pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de lasagnebladen in 4 minuten gaar (telkens met zo'n 3-4 bladen tegelijk). Haal ze met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken, bijvoorbeeld door ze over de rand van een vergiet te hangen (zodat ze niet aan elkaar blijven plakken).
  5. Maak op de borden laagjes met de lasagnebladen, de spinazievulling en de gebakken champignons.
TIP
Natuurlijk kun je de lasagne ook nog verwarmen in de oven.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 300 g SpinazieHerkomst: Biobrothers
  • 250 g RicottaHerkomst: Zuger
  • 50 g Geraspte oude kaasHerkomst: Kaandorp
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Eosta
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 200 g Verse lasagneHerkomst: Bioverde
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -4%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 26%
co2-reduction-score
CO2eq -41%
water-reduction-score
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenVariatieGezinSeizoenSpecialsEiwitrijkVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie776 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker10 g
Vet36 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit40 g
Vezels8 g
Zout1.2 g
Allergenen informatie
Tarwe
Lactose
Gluten
Ei
Melk
nutriscore-B

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan