Orzo met aubergine en palmkool in cherrytomatensaus en kaas

4,0
Gemiddelde van 1 review
676 kcal
280 g groente
Orzo met aubergine en palmkool

Palmkool (ook wel cavolo nero of zwarte kool) is een eeuwenoud en bijna vergeten bladgewas. Het wordt ook wel eens de Italiaanse boerenkool genoemd, en zo kan het ook echt gebruikt worden. Heerlijk in een stamppot of ovenschotel, maar ook lekker in een tomatensaus of soep, als beleg op een pizza of als basis van een salade. Palmkool bevat verschillende vitamines en mineralen, zoals vitamine A en C en kalium, calcium en magnesium.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in partjes. Pel de knoflook. Was de aubergine, snijd klein en strooi wat zout erover. Spoel de palmkool onder de kraan en snijd klein.
  2. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui 2 minuten. Bak de aubergine en palmkool mee en pers de knoflook erboven uit. Voeg de cherrytomaten in saus toe en stoof afgedekt 10 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met Italiaanse kruiden, zout en peper.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de orzo in een zeef onder de kraan en kook in 8-10 minuten gaar. Roer daarbij regelmatig. Giet het water af en laat even uitdampen.
  4. Serveer de orzo met de aubergine en palmkool in cherrytomatensaus en strooi de kaas erover.
TIP
Kook de orzo eens in de tomatensaus en maak de saus af met de kaas. En serveer de gebakken (of gegrilde) aubergine en palmkool als groente ernaast.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st AubergineHerkomst: Solid
  • 200 g PalmkoolHerkomst: Waog
  • 400 g Cherry tomaten in sausHerkomst: La Bio Idea
  • 2 tl Italiaanse kruidenHerkomst: Het blauwe huis
  • 170 g OrzoHerkomst: Yon
  • 50 g Geraspte kaas Herkomst: Kaandorp
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente+ 122%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq -47%
water-reduction-score
Water -41%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieLekker snel9 maandenEiwitrijkSeizoenVegetarischGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie676 kcal
Koolhydraten82 g
Suiker10 g
Vet25 g
Verzadigd vet18 g
Eiwit23 g
Vezels11 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Gluten
Paprika
Melk
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin