Dal bhat met snijbiet, rode linzen en pittige kokos

4,2
Gemiddelde van 32 reviews
760 kcal
250 g groente
Dal bhat met snijbiet, rode linzen

Een kleine variant op één van onze populairste gerechten: dal bhat. Deze keer met rode linzen, snijbiet en pittige crunchy kokos. Een 'dal' is een gerecht uit de Indiase keuken waarbij peulvruchten, kruiden en specerijen tot een dikke saus (of soep) worden gekookt. 'Bhat' staat voor rijst en wordt samen met een dal geserveerd.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de rijst in 20-25 minuten gaar. Giet het water af en laat even uitdampen. Bereid de bouillon.
  2. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Schil en rasp de gember en kurkuma. Pel de knoflook en pers deze uit. Was de snijbiet en snijd in reepjes. Was de tomaat en snijd klein.
  3. Verwarm een brede bakpan (zonder olie) en rooster de kokos kort samen met de rode peper. Let op: kokos verbrandt snel! Schep de pittige kokos uit de pan en houd apart.
  4. Verwarm olie in dezelfde pan. Bak de knoflook, gember, kurkuma en garam masala kort aan. Voeg de rode linzen, snijbiet-stelen en tomaat, toe en bak 2-3 minuten. Pers de limoen erboven uit (bewaar een paar partjes voor garnering), schenk de bouillon erbij en laat afgedekt 10-15 minuten koken.
  5. Voeg de laatste paar minuten het snijbiet-blad toe en laat meestoven. Proef en breng verder op smaak met peper en zout. Serveer de dal bhat met de pittige crunchy kokos en limoenpartjes.
TIP
Je kunt de rode peper ook meebakken in de saus voor een diepere en pittige smaak.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 2 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 4 tl Kurkuma (verse)
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 200 g SnijbietHerkomst: De Waog
  • 300 g TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 50 g KokosraspHerkomst: Horizon
  • 2 tl Garam MasalaHerkomst: Het blauwe huis
  • 70 g Rode linzenHerkomst: Greenage
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
Zelf toevoegen
  • 500 ml Groentebouillon
  • 2 el Olie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -37%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 58%
co2-reduction-score
CO2eq -73%
water-reduction-score
Water+ 125%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVeganSeizoenLactosevrijVariatie9 maandenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie760 kcal
Koolhydraten76 g
Suiker11 g
Vet34 g
Verzadigd vet17 g
Eiwit21 g
Vezels22 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Mosterd
Koriander
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan