Paksoi stamppot met slavink en champignons

3,8
Gemiddelde van 13 reviews
772 kcal
300 g groente
Paksoi stamppot met slavink

Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. In tegenstelling tot andere koolsoorten heeft paksoi een vrij neutrale smaak. Vanwege de aangename knapperigheid en milde smaak is deze groente in de Aziatische keuken heel populair, maar ook bij ons vind je paksoi steeds vaker op het menu. En terecht: niet alleen is deze groente zeer gezond, maar ook is paksoi veelzijdig genoeg om zowel in exotische roerbakschotels als in stamppotten te verwerken.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 15-20 minuten gaar. Giet het water af.
  2. Pel de ui en snijd in ringen. Veeg de kastanjechampignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de slavinken met de champignons en ui gaar in 8-10 minuten.
  3. Was de paksoi en snijd in repen. Verhit olie in een bakpan en roerbak de paksoi enkele minuten op een hoog vuur.
  4. Verwarm de melk en boter in een steelpan en stamp met de aardappels tot een smeuïge puree. Schep de voorgebakken paksoi erdoor en breng op smaak met zout en (chili)peper.
  5. Serveer de paksoi stamppot met de slavinken, ui en champignons.
TIP
Voeg eventueel mosterd toe voor wat meer pit in de stamppot.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, zachtkokend
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 200 g SlavinkHerkomst: Future Food Group
  • 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 50 ml Melk (of kookvocht)
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 2%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 25%
co2-reduction-score
CO2eq -17%
water-reduction-score
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenEiwitrijkVariatie9 maandenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie772 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker10 g
Vet41 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit26 g
Vezels11 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Varken
Lactose
Melk
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin