Parelgerst-salade met mango broccoli en cashewnoten

Nog geen reviews
652 kcal
275 g groente
Parelgerst-salade met mango
arrow down

Deze week lauwwarme parelgerst met mango en broccoli op het menu. Broccoli is rijk aan vitamine B11, oftewel foliumzuur, C en K. Verder bevat deze groente de stof idolen, die helpt de lever bij ontgifting van het lichaam. Onze biologische broccoli wordt geleverd door Bruinsma. Tip: haal de mango uit de zak en laat deze verder rijpen op je fruitschaal. 'In samenwerking met De Hippe Vegetariër'

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Kook de parelgerst in 20 minuten gaar. Spoel na het koken af met koud water en zet opzij.
  2. Was de broccoli en snijd in kleine roosjes. Snijd de stronk in blokjes. Breng een pan met een klein laagje water aan de kook en kook of stoom de broccoli in 8-10 minuten beetgaar. Doe de kiemen in een zeef en schenk het kokendhete water van de broccoli erover. Spoel direct af onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen.
  3. Verwijder de schil van de mango en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes (verwijder de pit). Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd klein.
  4. Doe de parelgerst in een grote kom en schep de broccoli, mango, paprika, olijfolie en sweet chilisaus erdoor.
  5. Hak de cashewnoten grof en schep door de parelgerst. Garneer de salade met de kiemen en de fijngesneden koriander.
TIP
Je kunt ook zelf een heerlijke chilisaus maken. Meng 3 el sambal, 3 el olie, 3 el agavesiroop, 2 el water, knoflook en citroensap door elkaar.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g ParelgerstHerkomst: Greenage
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 1 g Gemengde kiemenHerkomst: Van der Plas
  • 0.5 st MangoHerkomst: Spanje
  • 1 st PuntpaprikaHerkomst: EKO
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 el Sweet chilisaus
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -27%
vegetablecounter
Groente+ 118%
vita-score
Vitaliteit+ 70%
co2-reduction-score
CO2eq -70%
water-reduction-score
Water -21%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVariatieAfvallenLactosevrij9 maandenGezinVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie652 kcal
Koolhydraten77 g
Suiker20 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit21 g
Vezels19 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Gluten
Paprika
Noten
Koriander
Peulvruchten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Kimchi fried rice met pinda's
739 kcal
320 g groente
Glutenvrij,   9 maanden,   Variatie,   Vegan,   Vegetarisch,   Lactosevrij
Makkelijke spitskool traybake met mosterd-kaas gratin
767 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Variatie,   Lactosevrij,   Gezin,   Seizoen,   Glutenvrij,   9 maanden