Pasta Genovese met basilicum pesto snijbonen en pijnboompitten

3,9
Gemiddelde van 15 reviews
800 kcal
270 g groente
Pasta Genovese met basilicum pesto

Pasta Genovese, één van de klassiekers uit Genua, bestaat uit trofi (een soort pasta) met pesto, sperziebonen en aardappels. Hoewel wij het misschien raar vinden klinken om aardappels en pasta in een gerecht te combineren, is dat in Italië heel gewoon en zo lekker dat je het echt zelf moet proberen. We eten een variant op deze klassieker. We gebruiken volkoren pasta en snijbonen in plaats van sperziebonen.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in kleine dobbelsteentjes en kook in 15 minuten gaar. Was de snijbonen, snijd klein en kook halverwege mee met de aardappels. Giet daarna het water af en vang wat kookvocht op.
  2. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de volkoren pasta in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af.
  3. Rooster de pijnboompitjes in een ruime bakpan lichtbruin. Haal uit de pan en leg opzij voor later.
  4. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Doe de pesto basilicum in een bakje en roer een beetje kookvocht erdoor. Verhit olie in de bakpan en bak de knoflook en tomaat 2 minuten op een middelhoog vuur.
  5. Voeg de voorgekookte pasta, aardappels, snijbonen en pesto toe en roer alles op een hoog vuur stevig door. Proef en breng op smaak met zout en peper. Serveer de pasta Genovese in een mooie schaal en garneer met verse basilicum en pijnboompitjes.
TIP
Heb je toevallig nog wat kaas in huis? Dan kun je deze over de pasta raspen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 250 g SnijbonenHerkomst: Oppedonk
  • 170 g Volkoren pastaHerkomst: La bio idea
  • 25 g PijnboompitjesHerkomst: IDorganics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 3 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 100 g Pesto basilicumHerkomst: Leqrs
  • 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -38%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 45%
co2-reduction-score
CO2eq -76%
water-reduction-score
Water+ 170%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinSeizoenVegetarischSpecials9 maandenVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie800 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker10 g
Vet39 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit18 g
Vezels16 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Tarwe
Peulvruchten
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin