Pasta met romige champignonsaus en vega baconreepjes

3,1
Gemiddelde van 9 reviews
859 kcal
250 g groente
Pasta met romige champignonsaus

Stap binnen in de betoverende wereld van de Italiaanse keuken met dit eenvoudige, maar verrukkelijke recept. De milde smaak van ui past lekker bij de hartige smaak van de champignons. Deze twee ingrediënten vormen de basis van de zijdezachte saus in dit recept. Eet smakelijk!

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in partjes. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie en (vegan) boter in een bakpan en fruit de ui op een laag vuur. Voeg de champignons toe en bak enkele minuten op een middelhoog vuur. Schenk de bouillon en de slagroom erbij en kook afgedekt circa 10 minuten. Pureer daarna de groente met een staafmixer tot een smeuïge saus. Proef en breng (eventueel) op smaak met zout en peper.
  3. Breng intussen een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de pasta. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de vegan baconreepjes in enkele minuten goudbruin. Hak de basilicum klein en voeg een deel op het laatst toe.
  5. Verdeel de pasta over de borden en schep de champignonsaus erop. Top af met de vegan baconreepjes en garneer met de overgebleven basilicum.
TIP
Je kunt ook een deel van de champignons apart houden voor meer bite. Heerlijk met pittige chili olie.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 400 g ChampignonsHerkomst: paddenstoelenrijk
  • 100 ml SlagroomHerkomst: Weerribben
  • 170 g Volkoren pastaHerkomst: La bio idea
  • 180 g Vega baconreepjesHerkomst: Prolaterre
  • 0.5 st Verse basilicumHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 200 ml Bouillon
  • 2 el Olijfolie
  • 1 el (Vegan) Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 31%
co2-reduction-score
CO2eq -27%
water-reduction-score
Water -42%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
SeizoenVegetarischLactosevrijEiwitrijkLekker snelVariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie859 kcal
Koolhydraten64 g
Suiker10 g
Vet49 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit34 g
Vezels12 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Tarwe
Sojabonen
Gluten
Lactose
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin