Pasta met knakworstjes en geroosterde pompoensaus met salie

2,8
Gemiddelde van 5 reviews
913 kcal
350 g groente
Pasta met knakworstjes
arrow down

Een makkelijke pasta met de beste knakworstjes die je ooit hebt gegeten. Als je eenmaal deze knakworstjes hebt gegeten, dan wil je nooit meer anders! De pompoen is lekker herfstig en perfect in combinatie met zijn ultieme partner: salie. Een superlekker bordje voor jong en oud. En wist je dat je de oranje pompoen niet hoeft te schillen!

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven op 220 ºC. Bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de pompoen in dunne parten en verwijder de zaadlijsten. Leg op de bakplaat en besprenkel met olijfolie, paprikapoeder, peper en zout. Rooster 20-25 minuten in de voorverwarmde oven.
  2. Pel de ui en snijd in parten. Was de tomaat en snijd in parten. Leg de ui en tomaat na 5 minuten bij de pompoen in de oven.
  3. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook voor de volkoren spaghetti. Kook in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en vang een beetje kookvocht op. Warm de knakworstjes 15 minuten op in heet (niet kokend) water.
  4. Schep de groenten uit de oven direct in een maatbeker en pureer met een staafmixer tot een gladde saus (of mix het in een blender of keukenmachine). Voeg een beetje pasta kookvocht toe en bewaar een deel van de groenten om op het laatst door de pasta te scheppen.
  5. Snijd de knakworstjes in stukken en meng deze samen met de pompoensaus door de spaghetti. Heerlijk met fijngesneden salie erover.
TIP
Je kunt de pompoen, ui en tomaat ook zonder te pureren door de spaghetti heen mengen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st Pompoen, oranje
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 200 g Volkoren spaghetti Herkomst: Van der Moolen Food group
  • 180 g KnakworstHerkomst: Brandt en Levie
  • 5 g Verse salieHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -14%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -67%
water-reduction-score
Water -53%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLactosevrijVariatieEiwitrijkSeizoenGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie913 kcal
Koolhydraten83 g
Suiker8 g
Vet35 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit28 g
Vezels16 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Rund
Tarwe
Gluten
Varken
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden