Zomerse stamppot met gemengde vis snijbonen en citroensaus

4,3
Gemiddelde van 9 reviews
653 kcal
290 g groente
Zomerse stamppot met gemengde vis

Dit heerlijke frisse gerecht is geïnspireerd op een recept van Jadis, auteur van het populaire kookboek 'The Lemon Kitchen'. In haar gerechten werkt Jadis met biologische producten en dan vooral met het heerlijke sap en zest van de biologische citroen. Op deze manier krijgen de gerechten een extra randje en kun je de maaltijd makkelijk naar een hoger niveau tillen. In The Lemon Kitchen wijdt Jadis uit over de vele voordelen en verassende mogelijkheden van het koken met citroen.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappel en aardpeer en snijd in gelijke stukken. Kook in 15-20 minuten gaar, giet daarna het water af en stamp met wat kookvocht (of melk en boter) tot een stamppot.
  2. Was intussen de snijbonen, verwijder de uiteindes en snijd in dunne plakjes. Verwarm olie in een bakpan en roerbak de snijbonen in circa 5 minuten beetgaar. Schep de snijbonen door de stamppot en breng op smaak met zout en peper.
  3. Verwarm boter in een bakpan en bak de gemengde vis totdat het net gaar is en een lekker bruin randje krijgt. Was de citroen en rasp de schil boven de vis. Was de dille, snijd klein en strooi over de vis. Breng verder op smaak met zout en peper.
  4. Schep de vis uit de pan en houd warm. Voeg een klontje boter (of een scheutje olie) toe aan de pan en pers het citroensap erboven uit. Breng kort aan de kook.
  5. Serveer de stamppot met de gemengde vis. Serveer met de citroensaus en garneer met de overgebleven dille.
TIP
De stamppot is ook lekker met wat mosterd.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 400 g Aardappels, kruimig
  • 300 g AardpeerHerkomst: Arenosa
  • 300 g SnijbonenHerkomst: Biopartners
  • 200 g Gemengde visHerkomst: Fish and more
  • 0.5 st Citroenrasp en -sapHerkomst: Eosta
  • 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 g Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -46%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 59%
co2-reduction-score
CO2eq -67%
water-reduction-score
Water+ 187%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkLactosevrijGezin9 maandenSpecialsVariatieAfvallenSeizoenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie653 kcal
Koolhydraten70 g
Suiker3 g
Vet27 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit28 g
Vezels13 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Vis
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Pasta met andijvie-roomsaus
595 kcal
250 g groente
Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Afvallen
Pasta pastrami met zachte mosterdsaus
865 kcal
210 g groente
Seizoen,   Variatie,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Gezin