Easy penne met gekleurde snijbiet mozzarella en Légumaise

3,4
Gemiddelde van 19 reviews
749 kcal
310 g groente
Easy penne met gekleurde snijbiet

Deze maaltijd is niet alleen lekker, je wordt ook nog eens heel vrolijk van de mooie kleuren. We gebruiken regenboogsnijbiet met bontgekleurde stelen (ook wel ‘ribben’ genoemd). Snijbiet is er in veel kleuren: rood, paars, oranje, geel en wit. Je kunt de bladeren en stelen het beste als verschillende groenten behandelen en apart bereiden. Doe de bladeren pas op het allerlaatste moment door het gerecht, want ze slinken – net als spinazie – heel snel.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel de ui en snijd in partjes. Was de gekleurde snijbiet, laat goed uitlekken in een vergiet en haal het blad van de stelen. Snijd de gekleurde stelen in stukken en het blad in reepjes. Houd het blad en de steeltjes gescheiden en dep het blad droog. Was de tomaat en snijd klein.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af en laat even uitdampen. Bewaar een scheutje kookvocht.
  3. Verhit intussen de olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en snijbietstelen 2 minuten op een middelhoog vuur. Schep de tomaat en het snijbietblad erdoor en bak nog enkele minuten tot het blad is geslonken. Lepel de Légumaise erdoor, verwarm kort en breng op smaak met zout en peper. Maak de pasta eventueel smeuïger met een scheutje kookvocht en breng op smaak met zout en peper.
  4. Laat de mozzarella uitlekken. Verdeel de penne over de borden met een flinke schep groenten in Légumaise saus. Maak af met de mozzarella.
TIP
Wil je liever gesmolten mozzarella? Verdeel de mozzarella over de saus en laat afgedekt nog 5 minuten pruttelen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 250 g Gekleurde snijbietHerkomst: De Waog
  • 3 st TomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 170 g Volkoren penneHerkomst: La bio idea
  • 150 g LégumaiseHerkomst: Ekomenu, Frank Fol
  • 100 g Mini mozzarellaHerkomst: Zuger
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -21%
vegetablecounter
Groente+ 146%
vita-score
Vitaliteit+ 49%
co2-reduction-score
CO2eq -51%
water-reduction-score
Water -72%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenSeizoenLekker snelGezinVegetarischVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie749 kcal
Koolhydraten75 g
Suiker16 g
Vet39 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit27 g
Vezels13 g
Zout2 g
Allergenen informatie
Selderij
Gluten
Tarwe
Lactose
Paprika
Melk
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan