Pittige gehaktballetjes in tomatensaus met paksoi en volkoren basmatirijst

Nog geen reviews
656 kcal
500 g groente
Pittige gehaktballetjes in tomatensaus
arrow down

Paksoi is een koolsoort uit Azië, met knapperige witte of groene stelen en donkergroene bladeren. Onze paksoi komt niet uit Azië maar wordt geleverd door het biologische glastuinbouwbedrijf van Gert van Brakel op het Zeeuwse eiland Tholen. Al vanaf het jaar 2000 is zijn bedrijf van ruim 1.1 hectare groot, volledig biologisch. Gert teelt bijna jaarrond in zijn kassen. In de zomer groeien er komkommers. In de winter verschillende soorten sla en paksoi.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Spoel de rijst in een zeef onder de kraan en kook in 20-25 minuten gaar. Giet daarna het water af en zet de pan afgedekt opzij.
  2. Pel en snipper de ui en knoflook. Was de tomaat, snijd klein en pureer met een staafmixer tot een saus. Was de paksoi en snijd klein. Houd het groene deel apart van het witte deel. Was de cherrytomaatjes. Schil de wortel en snijd in plakjes.
  3. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui en knoflook 2 minuten. Voeg de tomatensaus, wortel en het witte deel van de paksoi toe en bak 5 minuten op een middelhoog vuur. Doe de cherrytomaatjes erbij en laat afgedekt zachtjes sudderen. Breng op smaak met zout en peper.
  4. Meng intussen het kalfsgehakt met chilivlokken, paprikapoeder, zout en peper en rol kleine balletjes ervan. Verhit een droge bakpan en bak de gehaktballetjes in circa 5 minuten rondom lichtbruin. Doe ze samen met het groene paksoi blad in de tomatensaus en verwarm nog 5 minuten mee.
  5. Serveer de pittige gehaktballetjes in tomatensaus met de rijst.
TIP
Hou je van pittig? Breng dan de saus ook op smaak met chilivlokken. Het is ook erg lekker om fijngesneden verse kruiden door het gehakt te kneden.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 130 g Volkoren basmatirijstHerkomst: IDorganics
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 st Knoflookteen
  • 2 st RomatomaatHerkomst: Organic Brothers
  • 1 st PaksoiHerkomst: Puur Origine
  • 150 g CherrytomaatjesHerkomst: Albabio
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 200 g KalfsgehaktHerkomst: ecofields
  • 1 tl ChilivlokkenHerkomst: Organic Flavour Company
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente+ 297%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Variatie9 maandenAfvallenGlutenvrijEiwitrijkLactosevrijSeizoen

Voedingswaarden

Per portie
Energie656 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker15 g
Vet27 g
Verzadigd vet8 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout0.4 g
Allergenen informatie
Rund

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin