Pittige wortel-kokossoep met sinaasappel en gember
Nog geen reviews
211 kcal
0 g groente
Bereiding (40 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de rode peper in flinterdunne ringetjes. Schil of was de wortel en snijd klein. Was de sinaasappel, rasp de schil en pers daarna uit. Schil en rasp de gember. Bereid de bouillon.
- Verwarm olie in een soeppan en fruit de ui, knoflook, peper en gember 2 minuten. Voeg dan de wortel toe en bak 2 minuten mee. Schenk de bouillon en kokosmelk erbij en breng aan de kook. Temper daarna het vuur en laat circa 15 minuten zachtjes koken.
- Voeg de sinaasappelsap, -rasp en de helft van de koriander toe en kook de soep nog 2 minuten (bewaar wat sinaasappelrasp voor garnering). Pureer de ingrediënten met een staafmixer totdat er een egale soep ontstaat. Proef en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de soep in mooie kommen en garneer met sinaasappelrasp en de koriander en druppel wat olijfolie extra vierge erover.
TIP
Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 1 st UiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookHerkomst: Proaco
- 0.25 st Rode peperHerkomst: Solid
- 300 g WortelHerkomst: Greenorganics
- 1 st SinaasappelHerkomst: Biosikelia
- 2 tl Verse gemberHerkomst: Fairtrasa
- 200 ml KokosmelkHerkomst: Fairtrade Original
- 10 g Verse korianderHerkomst: Herbio
- 500 ml Groentebouillon
- 2 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -27%
Groente -100%
Vitaliteit+ 53%
CO2eq -77%
Water -72%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, 9 maanden, Koolhydraatbewust, Vegetarisch, Glutenvrij, Gezin, Lactosevrij, Vegan, Variatie
Voedingswaarden
Per portieEnergie211 kcal
Koolhydraten16 g
Suiker14 g
Vet9 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit2 g
Vezels5 g
Zout0.9 g
Allergenen informatie
Koriander