Plaattaart met sjalotten, aubergine en feta en een kruidensalade

4,3
Gemiddelde van 6 reviews
729 kcal
270 g groente
Plaattaart met sjalotten, aubergine en feta

Onze sjalotten zijn afkomstig van Piet van Andel en Sjaak Twisk uit Zeewolde. Op de kleigrond van de vroegere Zuiderzee is nooit chemie en kunstmest gebruikt. Het zit vol met mineralen die de bodem haar natuurlijke vruchtbaarheid geven. Een ideale basis voor de teelt van mooie smaakvolle sjalotten. Vandaag fruiten we de sjalotten met een mix van heerlijk verse Italiaanse kruiden.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 220 ºC. Rol het bladerdeeg uit op een bakplaat en bak het deeg alvast 5-10 minuten onderin de hete oven. Als het deeg lichtbruin kleurt haal je het weer uit de oven.
  2. Pel de sjalotten en snijd in partjes. Verwarm olie of boter in een bakpan en bak de sjalotten glazig en zoet op een middelhoog vuur gedurende 10 minuten. Hak de Italiaanse kruiden fijn en voeg de helft toe aan de pan met sjalotten.
  3. Was de aubergines en snijd in dunne plakken. Verhit olie in een bakpan of grillpan en bak of gril de aubergines goudbruin.
  4. Verdeel de sjalotten en aubergine over de taartbodem. Verkruimel de feta erover en bak nog 10-15 minuten in de oven.
  5. Was de waterkers en snijd klein. Hussel de overgebleven Italiaanse kruiden erdoor en besprenkel met olijfolie extra vierge, balsamicoazijn, zout en peper. Serveer de plaattaart met de kruidensalade erbij.
TIP
Je kunt de kruidensalade ook boven op de plaattaart serveren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st BladerdeegHerkomst: Donaustrudel
  • 4 st SjalotHerkomst: TVA Organics
  • 10 g Italiaanse verse kruidenHerkomst: Especia
  • 1 st AubergineHerkomst: Ecoveg
  • 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
  • 1 st WaterkersHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 2 el Balsamicoazijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -4%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 24%
co2-reduction-score
CO2eq -69%
water-reduction-score
Water -35%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenSeizoenGezinVegetarischSpecialsVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie729 kcal
Koolhydraten74 g
Suiker8 g
Vet36 g
Verzadigd vet15 g
Eiwit24 g
Vezels9 g
Zout2.1 g
Allergenen informatie
Lactose
Melk
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan