Pompoenpuree met bieslook rode kool en braadworst

5,0
Gemiddelde van 1 review
687 kcal
300 g groente
Pompoenpuree met bieslook
arrow down

Rode kool is een van de oudste koolsoorten. De kool is stevig, rond en heeft dieppaarse, glanzende bladeren, die stevig en knapperig aanvoelen. De paarse kleur van rode kool wordt veroorzaakt door een natuurlijke kleurstof. Rode kool behoudt zijn mooie kleur beter wanneer bij de bereiding citroensap of azijn wordt toegevoegd.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Haal het buitenste blad van de rode kool. Snijd de kool in stukken en verwijder de harde kern. Rasp of snijd zo fijn mogelijk in reepjes. Verhit olie in een stoofpan en bak de rode kool kort aan op een hoog vuur. Blus af met een scheutje water en stoof de rode kool afgedekt 20 minuten op een middelhoog vuur. Breng op smaak met kaneelpoeder, zout en peper.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels en snijd klein. Kook de aardappels met de pompoen in 20 minuten zacht en gaar.
  3. Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de braadworst in circa 10 minuten rondom bruin en gaar.
  4. Snijd de bieslook klein. Giet het water van de aardappels en pompoen af en vang wat kookvocht op. Stamp met een klontje boter en een beetje kookvocht tot je een zachte puree hebt. Roer de bieslook en de azijn erdoor en breng op smaak met zout en peper.
  5. Serveer de pompoenpuree met de gestoofde rode kool en de braadworst ernaast.
TIP
De rode kool is ook erg lekker met laurierblad en kruidnagel. Als je van zoet houdt kun je ook appel toevoegen.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Rode koolHerkomst: de Lepelaar
  • 500 g Aardappels, kruimig
  • 200 g Pompoen, gesnedenHerkomst: Proef
  • 200 g RunderbraadworstHerkomst: Future Food Group
  • 5 g Verse bieslookHerkomst: Herbio
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Kaneelpoeder
  • 1 el Boter
  • 2 el Azijn
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 8%
vegetablecounter
Groente+ 138%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq+ 31%
water-reduction-score
Water -30%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieSeizoenGlutenvrij9 maandenEiwitrijkLactosevrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie687 kcal
Koolhydraten57 g
Suiker11 g
Vet36 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit28 g
Vezels13 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin