HERFST - Oosterse stamppot met boerenkool en sticky noten

Nog geen reviews
823 kcal
250 g groente
HERFST - Oosterse stamppot met boerenkool
arrow down

Onze bekende oud Hollandse boerenkoolstamppot in een nieuw jasje! We geven vandaag een kleine twist aan het gerecht door de boerenkool samen met kastanjechampignons en knoflook te wokken. In combinatie met de sticky noten heeft dit gerecht een superlekkere crunch! Oud Hollands genieten met een twist.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in ongeveer 20 minuten gaar. Spoel de witte bonen in een zeef onder de kraan en verwarm met de aardappels mee.
  2. Pel en snipper de knoflook. Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd het blad in reepjes. Veeg de champignons schoon en snijd in kwarten. Verhit olie in een wok of brede bakpan en roerbak de boerenkool met de knoflook en champignons 4-5 minuten op een hoog vuur. Zet het vuur uit.
  3. Hak intussen de cashewnoten en pinda's grof. Verwarm een droge bakpan en roerbak de nootjes en sesamzaadjes lichtbruin. Voeg de ketjap en agave siroop (of honing) toe en schep om. Schep de nootjes uit de pan en voeg kookvocht toe voor een lekkere saus.
  4. Giet de aardappels en witte bonen af (bewaar een beetje kookvocht!) en stamp grof. Voeg een beetje kookvocht, mosterd, azijn, peper en zout toe voor de smaak. Schep de gewokte boerenkool en champignons door de stamppot en strooi de sticky noten erover.
TIP
Je kunt ook de boerenkool met een beetje chilivlokken in de oven roosteren. Ook bijzonder lekker!

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimig
  • 200 g Witte bonenHerkomst: Your organic nature
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 300 g BoerenkoolHerkomst: Solid
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
  • 25 g Pinda's ongezoutenHerkomst: IDorganics
  • 15 g SesamzaadjesHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 1 el Olie
  • 1 el Ketjap
  • 2 tl Agave siroop
  • 1 tl Mosterd
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -6%
vegetablecounter
Groente+ 98%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -69%
water-reduction-score
Water -2%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieEiwitrijkSeizoenLactosevrijVegetarischGezinVeganGlutenvrij9 maanden

Voedingswaarden

Per portie
Energie823 kcal
Koolhydraten72 g
Suiker10 g
Vet41 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit32 g
Vezels23 g
Zout1.7 g
Allergenen informatie
Pinda's
Mosterd
Noten
Peulvruchten
Sesamzaad
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin