Prei-knolselderij stamppot met venkelworstjes ! Weinig koolhydraten

5,0
Gemiddelde van 1 review
502 kcal
530 g groente
Prei-knolselderij stamppot met venkelworstjes
arrow down

KOOLHYDRAATBEWUST Met stamppot kun je eindeloos variëren. Eigenlijk kun je met elke groente wel een stamppot maken. Vandaag maken we een lekkere stamppot met knolselderij (in plaats van aardappels) en prei. Op deze manier krijg je lekker veel groente binnen! Prei is familie van de knoflook en ui en is onder andere goed voor hart- en bloedvaten.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Schil de knolselderij, snijd in stukken en kook in 15-20 minuten gaar. Giet daarna het water af en laat heel goed droogstomen.
  2. Snijd intussen de prei in de lengte doormidden en spoel onder de kraan. Laat goed uitlekken en snijd klein. Verhit olie in een bakpan en bak de prei in 8-10 minuten zacht.
  3. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een andere bakpan en bak de saucijzen samen met de ui bruin en gaar. Halveer de tomaatjes en bak ze kort mee met de saucijzen.
  4. Stamp of pureer de knolselderij tot een smeuïge puree en schep de schep de prei erdoor. Voeg eventueel een klontje boter toe en breng op smaak met zout en peper. Heerlijk met de venkelworstjes en tomaatjes.
TIP
De stamppot is ook heel lekker met een beetje mosterd.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st KnolselderijHerkomst: Huybrechts
  • 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 200 g VenkelworstjesHerkomst: Brandt en Levie
  • 150 g CherrytomaatjesHerkomst: Albabio
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • 1 el Boter
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -3%
vegetablecounter
Groente+ 321%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq -53%
water-reduction-score
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KetogeenKoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie502 kcal
Koolhydraten21 g
Suiker17 g
Vet30 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit28 g
Vezels15 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Varken
Selderij
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Keto Groente ratatouille met gebakken kip
589 kcal
430 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Keto Amandelpizza met prei
727 kcal
200 g groente
Ketogeen,   Koolhydraatbewust
Keto Konjacsoep met tofu en chili olie
541 kcal
250 g groente
Koolhydraatbewust,   Ketogeen
Knapperige tofu met oesterzwammen
552 kcal
420 g groente
Afvallen,   Ketogeen,   Koolhydraatbewust