Prei stamppot met seitan knakworst en champignons
Nog geen reviews
634 kcal
260 g groente
Vandaag een overheerlijke prei stamppot met vegan knakworsten. Prei behoort tot dezelfde familie als de ui en knoflook. Onze prei wordt geleverd door biologische tuinderij Peeters-Mertens in het Limburgse Neer. Ondernemers Wim en Ellen telen er het hele jaar door prei. Doordat er verschillende prei soorten bestaan, is het altijd van eigen bodem te verkrijgen.
Bereiding (30 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 20 minuten gaar.
- Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel onder de kraan en snijd klein. Kook de prei 10 minuten met de aardappels mee en giet daarna het water af. Stamp met een pureestamper tot een grove stamppot. Proef en breng op smaak met een beetje mosterd, zout en peper.
- Verwarm intussen de seitan knakworst (in de verpakking) in een pan met heet, maar niet kokend water.
- Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Verhit olie in een bakpan en bak de champignons bruin en gaar. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met zout en peper.
- Serveer de prei stamppot met de champignons en seitan knakworst.
TIP
Ook erg lekker met een klontje (plantaardige) boter.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 600 g Aardappels, zachtkokendHerkomst: E van de Vijver
- 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
- 150 g Vegan boeren knakworstHerkomst: Wheaty
- 300 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 g Mosterd
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price+ 0%
Groente+ 106%
Vitaliteit+ 5%
CO2eq -49%
Water -88%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Seizoen, Eiwitrijk, Vegetarisch, Vegan
Voedingswaarden
Per portieEnergie634 kcal
Koolhydraten69 g
Suiker11 g
Vet24 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit29 g
Vezels14 g
Zout1.1 g
Allergenen informatie
Mosterd
Paprika
Selderij
Gluten
Tarwe