Quinoasalade met lupine croutons en mosterd-dille dressing

3,6
Gemiddelde van 16 reviews
680 kcal
290 g groente
Quinoasalade met lupine croutons

Witte lupine is van Nederlandse en Belgische bodem afkomstig en kan uitstekend als vleesvervanger dienen. Het bevat veel vezels en ze overtreffen alle andere peulvruchten in eiwitgehalte. Met een stevige bite, een licht-notige smaak en een minder melige structuur is witte lupine lekker in allerlei roerbakschotels, soepen, stoofschotels of als knapperige croutons in een salade.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan. Breng 2 keer zoveel water aan de kook als de hoeveelheid quinoa en kook in 10 minuten gaar. Giet het water af en zet opzij.
  2. Spoel de lupine in een zeef onder de kraan en dep droog. Verhit olie in een bakpan en bak de lupine op een middelhoog vuur krokant gaar. Schud de pan regelmatig en breng op smaak met paprikapoeder, zout en (chili)peper. Schep uit de pan en laat afkoelen op keukenpapier.
  3. Pel en snipper de ui. Was de komkommer en snijd in kleine blokjes. Snijd de venkel klein.
  4. Verhit olie in een bakpan en roerbak de ui en venkel beetgaar en bruin in 8-10 minuten.
  5. Hussel de quinoa, ui, venkel, komkommer en spinazie door elkaar en besprenkel met de mosterd-dille dressing. Verdeel over de borden en strooi de lupine erover.
TIP
De salade is ook erg lekker met een handje (gemengde) noten.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 150 g QuinoaHerkomst: Greenfood50
  • 340 g Witte lupineHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KomkommerHerkomst: Almagro
  • 1 st VenkelHerkomst: Heerlijke Oogst
  • 100 g Spinazie Herkomst: Biobrothers
  • 40 ml Mosterd-dille dressingHerkomst: De Wijndragers
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 1 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -25%
vegetablecounter
Groente+ 130%
vita-score
Vitaliteit+ 49%
co2-reduction-score
CO2eq -72%
water-reduction-score
Water -78%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VariatieLekker snelGezinLactosevrij9 maandenAfvallenEiwitrijkVeganGlutenvrijSeizoenVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie680 kcal
Koolhydraten60 g
Suiker13 g
Vet28 g
Verzadigd vet3 g
Eiwit34 g
Vezels28 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Mosterd
Lupine
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin