Radicchio salade met aardappels en mosterd dille dressing

Nog geen reviews
602 kcal
0 g groente
Radicchio salade met aardappels
arrow down

Radicchio hoort bij de witloffamilie. De groente heeft een langwerpige, gesloten, witte krop die naar de bladranden toe rood uitloopt. De smaak is iets pittiger dan witlof en is rauw in een salade op zijn lekkerst. Vandaag maken we een heerlijke maaltijdsalade met een vegan mosterd-dille dressing en gebakken aardappeltjes ernaast.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng water aan de kook voor de aardappels. Was de aardappels en snijd in kleine partjes of blokjes. Kook in 10-15 minuten gaar, giet daarna het water af en laat even uitdampen en afkoelen tot lauwwarm.
  2. Was de Romaanse sla en snijd in dunne repen. Was de appel, verwijder het klokhuis en snijd de appel in kleine luciferreepjes. Schil en rasp de wortels. Spoel de black eyed beans in een zeef af onder de kraan. Was de radicchio. Haal de blaadjes eraf en snijd in de lengte in stroken. Hussel alles door elkaar.
  3. Verhit bakolie in een koekenpan en bak de voorgekookte aardappels 5 minuten op een middelhoog vuur. Breng eventueel op smaak met zout en peper.
  4. Hak de walnoten grof en rooster in een droge koekenpan. Heb je een glutenallergie? Spoel de noten dan eerst af onder de kraan om eventuele sporen van gluten te verwijderen.
  5. Hussel alle groenten door elkaar en strooi de geroosterde walnoten erover. Breng de salade op smaak met de mosterd-dille dressing en olijfolie extra vierge. Serveer met de gebakken aardappels.
TIP
Je kunt de aardappels ook door de salade mengen in plaats van ze te bakken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, vastHerkomst: waog
  • 0.5 st Romaanse slaHerkomst: Ekologisch
  • 1 st AppelHerkomst: mantel
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 400 g Black eyed beansHerkomst: la bio idea
  • 1 st RadicchioHerkomst: Spanje
  • 25 g WalnotenHerkomst: ekomenu maatwerk 50 g oud
  • 2 el Mosterd-dille dressingHerkomst: tons mosterd
Zelf toevoegen
  • 1 el Bakolie
  • 1 el Olijfolie extra vierge
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price
vegetablecounter
Groente -100%
vita-score
Vitaliteit
co2-reduction-score
CO2eq
water-reduction-score
Water
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLactosevrijVariatieVegetarischVeganAfvallenLekker snelSeizoenGlutenvrijGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie602 kcal
Koolhydraten47 g
Suiker19 g
Vet37 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit15 g
Vezels11 g
Zout0.8 g
Allergenen informatie
Mosterd
Peulvruchten
Noten

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden