Broccoli met gekaramelliseerde ui aardappeltjes en braadworst

3,9
Gemiddelde van 10 reviews
701 kcal
260 g groente
Broccoli met gekaramelliseerde ui

Onze uien zijn afkomstig van Piet van Andel en Sjaak Twisk uit Zeewolde. Op de kleigrond van de vroegere Zuiderzee is nooit kunstmest gebruikt. Het zit vol met mineralen die de bodem haar natuurlijke vruchtbaarheid geeft. Een ideale basis voor de teelt van mooie smaakvolle uien! Piet en Sjaak zijn bio-boeren van de eerste generatie en telen al 20 jaar rode uien.

Bereiding (35 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd in plakjes en kook 5-10 minuten. Giet daarna het water af en laat goed uitdampen.
  2. Pel de ui en snijd in halve ringen. Verhit olie in een bakpan en fruit de ui op een laag vuur in 10-15 minuten goudbruin, zoet en zacht. Voeg desgewenst een scheutje water toe. Proef en breng op smaak met zout en peper.
  3. Breng een andere pan met een klein laagje water aan de kook voor de broccoli. Snijd de roosjes van de stronk en de stronk in stukken. Kook of stoom de broccoli (afgedekt) circa 10 minuten. Giet daarna af en laat uitdampen.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de aardappels goudbruin. Schep of schud regelmatig om en bestrooi royaal met tijm, zout en peper.
  5. Verhit olie (of boter als je dat lekkerder vindt) in een bakpan en bak de braadworst 10 minuten rondom bruin en gaar. Serveer de braadworst met de gebakken aardappeltjes en broccoli. Schep de gekaramelliseerde ui erover.
TIP
Je kunt de aardappels ook in de oven garen (200 ºC, 15-20 minuten). De uien zijn ook lekker met een scheutje balsamicoazijn.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 600 g Aardappels, vastkokendHerkomst: Nieuwe oogst
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 2 tl TijmHerkomst: Organic Flavour Company
  • 1 st BroccoliHerkomst: Bruinsma
  • 200 g RunderbraadworstHerkomst: Future Food Group
Zelf toevoegen
  • 2 el Bakolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 1%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 12%
co2-reduction-score
CO2eq -34%
water-reduction-score
Water -76%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLactosevrijVariatieGezinEiwitrijkSeizoenGlutenvrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie701 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker9 g
Vet33 g
Verzadigd vet9 g
Eiwit30 g
Vezels12 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Rund
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan