Romige feta dip met hazelnoot en verveine ! Weinig koolhydraten
4,3
528 kcal
250 g groente
KOOLHYDRAATBEWUST Dit gerecht is heerlijk als avondmaaltijd, maar probeer een variant ook eens uit op een buffet of bij de borrel. Je zult zien dat veel mensen volop genieten van de romige feta dip in combinatie met de knapperige groente. De verveine is de kers op de top.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Pel de ui en snijd in ringen. Pel en snipper de knoflook. Snijd de courgette in blokjes. Was en halveer de tomaatjes. Pluk de verveineblaadjes. Spoel de witte bonen af en laat uitlekken.
- Verwarm olie in een bakpan en bak eerst de ui 4-5 minuten. Voeg de courgette, knoflook en tomaatjes toe en bak nog eens 3-4 minuten. Voeg de laatste minuut de witte bonen toe en schep alles goed door elkaar.
- Prak intussen de feta en meng deze met de yoghurt. Klop met een mixer of met een garde goed door elkaar, zo krijg je een zachte, romige saus. Maak op smaak met paprikapoeder (gerookt), peper en zout.
- Verdeel de whipped feta dip over de borden en verdeel de groente en verveine erover. Serveer met gehakte hazelnootjes.
TIP
Heb je nog groente over? Dan kan je het ook heerlijk als lunch eten de volgende dag. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
- 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
- 150 g Wild wonder tomaatjesHerkomst: Albabio
- 0.5 st Verse citroen verveine Herkomst: Herbio
- 200 g Witte bonenHerkomst: Your organic nature
- 75 g FetaHerkomst: Lactea (let op: dierlijk stremsel)
- 100 ml Volle roeryoghurtHerkomst: Pur Natur
- 25 g HazelnotenHerkomst: IDorganics
- 2 el Olijfolie
- 2 tl Paprikapoeder (gerookt)
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -5%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -57%
Water+ 5%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Koolhydraatbewust, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie528 kcal
Koolhydraten26 g
Suiker15 g
Vet36 g
Verzadigd vet11 g
Eiwit19 g
Vezels10 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
Noten
Lactose
Melk