Romige groene soep met kervel en roggebroodcroutons ! Weinig koolhydraten

4,4
Gemiddelde van 9 reviews
556 kcal
260 g groente
Romige groene soep met kervel en roggebroodcroutons

KOOLHYDRAATBEWUST Kervel is een kruid dat verwant is aan peterselie en koriander. Het wordt meestal geoogst van eenjarige planten omdat de jonge blaadjes het lekkerst zijn. Het ultieme gerecht met kervel is de kervelsoep. Hierin komt de licht zoete anijsachtige smaak het beste tot zijn recht. De fijne jonge groene blaadjes zijn heel aromatisch.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Pel en snipper de knoflook. Halveer de prei in de lengte, was onder de kraan en snijd in ringen. Giet de witte bonen af en laat uitlekken. Verwijder de zaadlijsten van de rode peper en snijd heel klein. Bereid de bouillon.
  2. Verhit olie in een soeppan en bak de knoflook, prei en rode peper op een middelhoog vuur in circa 5 minuten zacht. Schenk de bouillon en de witte bonen erbij, breng aan de kook en laat de soep 10 minuten zachtjes koken.
  3. Veeg intussen de champignons schoon en snijd in plakjes. Snijd het roggebrood in blokjes. Verwarm olie in een bakpan en bak eerst het roggebrood licht krokant. Schep uit de pan en houd apart. Voeg de champignons toe en bak ook lichtbruin. Breng alles op smaak met tijm, zout en peper.
  4. Snijd de kervel kleiner. Voeg 3/4 toe aan de soep en laat nog 2 minuten zachtjes koken. Knijp de limoen erbovenuit en pureer met een staafmixer tot een gladde soep (bewaar wat kervel voor garnering). Voeg extra water toe als je de soep te stevig vindt. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  5. Klop de crème fraîche met een beetje water (of soep) tot een gladde saus en roer het door de soep. Schep de soep in mooie kommen en garneer met gebakken champignons, overgebleven kervel en roggebroodcroutons.
TIP
Meng limoensap, rode peper en een beetje kervel door de crème fraîche en smeer deze op een roggebroodje. Ook erg lekker met een schepje (grove) mosterd.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 250 g Witte bonenHerkomst: Your organic nature
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Solid
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 2 st RoggebroodHerkomst: Your Organic Nature
  • 1 st Verse kervelHerkomst: Herbio
  • 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
  • 100 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
Zelf toevoegen
  • 500 ml Groentebouillon
  • 2 el Olijfolie
  • 1 tl Tijm
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -20%
vegetablecounter
Groente+ 106%
vita-score
Vitaliteit+ 49%
co2-reduction-score
CO2eq -50%
water-reduction-score
Water -66%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
KoolhydraatbewustAfvallen

Voedingswaarden

Per portie
Energie556 kcal
Koolhydraten40 g
Suiker10 g
Vet33 g
Verzadigd vet12 g
Eiwit17 g
Vezels18 g
Zout1 g
Allergenen informatie
Lactose
Tarwe
Gluten
Melk
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten