Romige Indiase pompoensoep met knoflook-korianderbrood

4,1
Gemiddelde van 17 reviews
742 kcal
475 g groente
Romige Indiase pompoensoep

Als je aan herfst denkt, dan denk je zeker aan pompoenen. Er bestaan wel honderden soorten pompoenen, maar niet alle soorten zijn eetbaar. Warme pompoensoep eten tijdens het koude, regenachtige herfstseizoen is altijd een goed idee. De mooie oranje soep geeft kleur aan de grijze dagen.

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C. Pel en snipper de knoflook. Hak de koriander klein. Roer de olie los met de helft van de koriander, de knoflook, peper en zout. Snijd gleuven in het brood en vul deze met de knoflook-korianderolie. Bak het brood in 8-10 minuten knapperig in de voorverwarmde oven.
  2. Pel en snipper de ui. Schil en rasp de gember. Snijd de rode peper klein. Was de bleekselderij en snijd klein. Was of schil de wortel en snijd klein. Bereid de bouillon.
  3. Verhit olie in een grote kookpan en fruit de ui, gember en rode peper 2 minuten op een middelhoog vuur. Voeg de bleekselderij, wortel en gesneden pompoen toe, kruid met paprikapoeder en komijnpoeder en bak 3 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en laat afgedekt 15 minuten zachtjes pruttelen.
  4. Pureer de soep met een staafmixer (schep eventueel wat groente eruit voor garnering) en schenk de soja cuisine erbij. Voeg eventueel nog wat water of bouillon toe als je de soep te dik vindt. Garneer de soep met de overgebleven koriander en serveer met het knapperige knoflook-korianderbrood.
TIP
Je kunt het brood ook gewoon afbakken en vullen met een blok kaas en afbakken. Precies zoals jij het lekker vindt.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 0.5 st Stokbroodje meergranen met granen en zadenHerkomst: Handgemaakt brood
  • 5 g Verse korianderHerkomst: Herbio
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 2 tl Gember (verse)Herkomst: Fairtrasa
  • 0.5 st Rode peperHerkomst: Gert van Brakel
  • 0.5 st Bleekselderij
  • 200 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 400 g Gesneden pompoenHerkomst: Proef
  • 100 ml Soja cuisineHerkomst: Lima
Zelf toevoegen
  • 700 ml Bouillon
  • 2 el Olie
  • 2 tl Paprikapoeder
  • 2 tl Komijnpoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -20%
vegetablecounter
Groente+ 277%
vita-score
Vitaliteit+ 37%
co2-reduction-score
CO2eq -78%
water-reduction-score
Water -79%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GezinVariatieVeganSeizoen9 maandenLactosevrijVegetarisch

Voedingswaarden

Per portie
Energie742 kcal
Koolhydraten67 g
Suiker12 g
Vet42 g
Verzadigd vet5 g
Eiwit18 g
Vezels14 g
Zout1.6 g
Allergenen informatie
Paprika
Mais
Sojabonen
Selderij
Tarwe
Gluten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden
Special +€ 4,00 p.p.
Biefstuk tagliata met Parmezaan
724 kcal
280 g groente
Variatie,   Specials,   Glutenvrij,   Lactosevrij,   Eiwitrijk,   Seizoen,   Gezin