Shepherd’s pie met heel veel groenten

4,0
Gemiddelde van 82 reviews
591 kcal
350 g groente
Shepherd’s pie

Een Shepherd’s pie, ook wel bekend als cottage pie, is een Britse ovenschotel. Dit gerecht wordt vaak in een pub geserveerd. Het wordt meestal gemaakt met gehakt maar vandaag maken we de pie zonder vlees en met lekker veel groenten. Onze biodynamische doperwten komen van eigen bodem. Ze worden geteeld nadat er wortels op het veld hebben gestaan. Het voedingsrijke loof van de wortels blijft achter op het land als extra groenbemesting voor de doperwten.

Bereiding (40 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Zorg dat de oven goed heet is.
  2. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook. Was of schil de aardappels, snijd klein en kook in 20 minuten gaar. Stamp de aardappels met een scheutje kookvocht tot een grove puree.
  3. Was of schil intussen de wortel en snijd klein. Snijd de prei in de lengte doormidden, spoel grondig onder de kraan en snijd klein. Pel en snipper de ui. Pel de knoflook. Was de tomaat en snijd klein. Spoel de doperwten in een zeef onder de kraan. Bereid de bouillon.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de tomatenpuree 1 minuut. Bak de ui, prei, wortel en tomaat mee en blus af met de bouillon. Pers de knoflook erboven uit en laat afgedekt 10-15 minuten garen op een middelhoog vuur. Verwarm de doperwten de laatste 2 minuten mee. Proef en breng op smaak met de verse tijm, piri piri, paprikapoeder, zout en peper.
  5. Schep de groente in een ovenschaal en verdeel de aardappelpuree erover. Druppel wat olie erover en plaats nog 10 minuten in de voorverwarmde oven. Zet eventueel de laatste minuut de ovengrillstand aan.
TIP
Maak de puree wat romiger met een scheutje (plantaardige) melk. Strooi nog wat paneermeel over de aardappelpuree voor een krokant laagje.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels, kruimigHerkomst: E van de Vijver
  • 250 g WortelHerkomst: Greenorganics
  • 1 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 2 st TomaatHerkomst: Solid
  • 350 g DoperwtenHerkomst: Your Organic Nature
  • 70 g TomatenpureeHerkomst: La bio idea
  • 0.5 st Verse tijmHerkomst: Herbio
  • 1 tl Piri Piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
Zelf toevoegen
  • 2 el Olie
  • 150 ml Bouillon of water
  • 2 tl Paprikapoeder
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -18%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 33%
co2-reduction-score
CO2eq -78%
water-reduction-score
Water -84%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischVariatieGlutenvrij9 maandenVeganGezinLactosevrij

Voedingswaarden

Per portie
Energie591 kcal
Koolhydraten85 g
Suiker18 g
Vet18 g
Verzadigd vet2 g
Eiwit16 g
Vezels20 g
Zout0.2 g
Allergenen informatie
Peulvruchten
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten