Skordalia met boterbonen met walnoten en dille

4,0
Gemiddelde van 33 reviews
747 kcal
270 g groente
Skordalia met boterbonen

Aardappelpuree past goed bij ieder weertype, maar van deze aardappelpuree ga je zeker een beetje stralen. De puree wordt zacht door citroensap, knoflook en olijfolie. Een heerlijk smeuïg geheel. Erbij: de beste boterbonen van het land en lekker knapperige groente. Oh ja, en met verse dille!

Bereiding (30 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Was of schil de aardappels en snijd in kwarten. Zet een pan met water en een snuf zout op samen met de aardappels. Breng aan de kook en laat 20 minuten koken totdat de aardappels gaar zijn.
  2. Pel intussen de ui en snijd klein. Schil de aardpeer en snijd in blokjes. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukken. Hak de dille grof. Spoel de boterbonen in een zeef onder de kraan en laat uitlekken.
  3. Verwarm olie in een brede bakpan en bak de ui en aardpeer 5 minuten. Voeg de paprika en boterbonen toe en bak nog eens 5 minuten. Schenk een klein beetje water erbij en breng op smaak met paprikapoeder, peper en zout. Laat nog een paar minuten doorgaren en voeg de dille toe.
  4. Maak de skordalia door de aardappels te stampen met een beetje kookvocht, citroensap en olijfolie. Pers de knoflook erboven uit en breng op smaak met peper en zout. Serveer de skordalia met de boterbonen en de gebakken groente. Hak de walnoten grof en strooi erover.
TIP
Knoflooktenen zijn een natuurproduct, dus de ene is groter dan de andere. Proef en kijk of je alle knoflooktenen wilt gebruiken.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 500 g Aardappels (kruimig)Herkomst: Nieuwe oogst
  • 1 st UiHerkomst: TVA Organics
  • 250 g AardpeerHerkomst: Arenosa
  • 250 g PuntpaprikaHerkomst: Lukassen
  • 0.5 st Verse dilleHerkomst: Herbio
  • 200 g BoterbonenHerkomst: La Bio Idea
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Campisi
  • 2 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 25 g WalnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 1 tl Paprikapoeder (gerookt)
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -30%
vegetablecounter
Groente+ 114%
vita-score
Vitaliteit+ 73%
co2-reduction-score
CO2eq -77%
water-reduction-score
Water -22%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
GlutenvrijVegetarisch9 maandenSeizoenLactosevrijVegan

Voedingswaarden

Per portie
Energie747 kcal
Koolhydraten86 g
Suiker14 g
Vet34 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit18 g
Vezels24 g
Zout0.6 g
Allergenen informatie
Noten
Peulvruchten
Paprika
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Frisse sla stamppot
628 kcal
250 g groente
Gezin,   Glutenvrij,   9 maanden,   Afvallen,   Eiwitrijk,   Lactosevrij,   Variatie,   Seizoen
Bloemkool teriyaki met rijst
754 kcal
250 g groente
Vegan,   Lactosevrij,   Variatie,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Seizoen,   Gezin
Aloo Gobi - Aardappel bloemkoolcurry
698 kcal
370 g groente
Vegan,   Seizoen,   Lactosevrij,   Vegetarisch,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin
Foe Yong Hai met rijst
710 kcal
290 g groente
9 maanden,   Gezin,   Glutenvrij,   Variatie,   Seizoen,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   Eiwitrijk