Piri piri vis met polenta en knapperige groenten
4,0
611 kcal
250 g groente
Polenta is een soort puree van maisgriesmeel waarmee in Noord-Italië veel traditionele recepten worden gemaakt. Vaak wordt de polenta gestort op een houten snijplank. Deze plank staat dan midden op tafel en het hele gezin eet ervan. Buon appetito!
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Was de boerenkool, verwijder de harde nerven en snijd het blad klein. Verwijder eventueel de harde kern van de venkel en snijd in reepjes. Bereid de bouillon.
- Verhit olie in een wok (of bakpan) en roerbak de venkel en boerenkool op een hoog vuur gedurende 5-6 minuten. Voeg een klein scheutje water toe, rasp de groene schil van de limoen boven het gerecht en knijp de limoen uit boven de pan.
- Dep de vis droog, Verhit olie (of boter) in een bakpan en bak de heekfilet in circa 5 minuten gaar. Breng op smaak met zout en de piri piri kruiden.
- Voeg de polenta al roerend aan de warme bouillon toe en laat zachtjes pruttelen totdat het de dikte van een smeuïge aardappelpuree heeft (voeg als het te dik wordt nog wat of bouillon water toe). Besprenkel met olijfolie extra vierge.
- Serveer de polenta met de knapperige groenten en heekfilet erop. Of stort de polenta, zoals de Italianen dat doen, op een houten snijplank en schep de knapperige groenten en vis erboven op.
TIP
Heb je iets meer tijd? Laat de polenta in een lage bak afkoelen, snijd in blokjes en bak in blokjes krokant! Mjam. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g BoerenkoolHerkomst: Peeters
- 1 st VenkelHerkomst: Biosikelia
- 0.5 st LimoenHerkomst: Fair trasa
- 200 g HeekHerkomst: Fish and more
- 1 tl Piri Piri kruidenHerkomst: Het blauwe huis
- 150 g PolentaHerkomst: Joannusmolen
- 400 ml Bouillon
- 3 el Olie
- snufje Zout en peper
Meet hoe goed je eet
True price -18%
Groente+ 98%
Vitaliteit+ 32%
CO2eq -71%
Water -90%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Afvallen, Glutenvrij, Gezin, 9 maanden, Eiwitrijk, Variatie, Lekker snel, Seizoen, Lactosevrij
Voedingswaarden
Per portieEnergie611 kcal
Koolhydraten63 g
Suiker4 g
Vet25 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit29 g
Vezels10 g
Zout0.3 g
Allergenen informatie
Paprika
Vis
Mais