Snelle pasta met spinazie geraspte kaas en kappertjes
3,9
651 kcal
240 g groente
Onze kappertjes hebben het Demeter keurmerk en zijn een heerlijke Italiaanse toevoeging aan je maaltijd. Ze komen écht uit Italië, waar ze alle ruimte kregen om te groeien. En de lekkere volle smaak komt van alle Italiaanse zonnestralen die ze hebben weten te vangen.
Bereiding (20 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de pasta in 8-10 minuten beetgaar. Giet daarna het water af (vang een beetje kookvocht op), druppel wat olijfolie erover en laat even uitdampen.
- Pel intussen de ui en snijd in ringen. Was de spinazie en snijd klein.
- Verwarm olie in een wok of bakpan en roerbak de ui en spinazie enkele minuten op een middelhoog vuur. Voeg de cherrytomaten uit blik toe en schenk eventueel een klein beetje kookvocht erbij. Proef en breng op smaak met zout en (chili)peper. Laat 4-5 minuten zachtjes stoven.
- Verdeel de pasta over de borden met een flink schep van de saus. Strooi tenslotte de kaas en de kappertjes erover.
TIP
Handig meal preppen: maak deze maaltijd een dag van tevoren klaar. Schep alles in een ovenschaal met de kaas erop en het hoeft alleen nog even in de oven. Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 170 g Volkoren pastaHerkomst: Van der Moolen
- 3 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 250 g SpinazieHerkomst: Biogarden
- 400 g Cherry tomaten in blikHerkomst: La Bio Idea
- 50 g Geraspte kaasHerkomst: Kaandorp
- 50 g KappertjesHerkomst: Bio Organica Italia
- 2 el Bakolie
- snufje Zout en (chli)peper
Meet hoe goed je eet
True price -17%
Groente+ 90%
Vitaliteit+ 49%
CO2eq -50%
Water -50%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lekker snel, Seizoen, Vegetarisch, Gezin, 9 maanden, Variatie, Afvallen
Voedingswaarden
Per portieEnergie651 kcal
Koolhydraten73 g
Suiker11 g
Vet25 g
Verzadigd vet7 g
Eiwit25 g
Vezels13 g
Zout2.6 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Melk