Spaghetti met prei-kaassaus champignons en krokante pancetta

Nog geen reviews
733 kcal
275 g groente
Spaghetti met prei-kaassaus
arrow down

Vandaag een heerlijk gerecht met gesmoorde prei. Een prei heeft een lichte uiensmaak. Het is een lekkere pittige groente met een heerlijk aroma waar je heel veel kanten mee op kunt. Onze biologische prei wordt geleverd door Peeters-Mertens in het Limburgse Neer. Onze biologische champignons worden geleverd door 'Paddestoelenrijk' in het Brabantse Rossum.

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de volkoren spaghetti in 8 minuten al dente. Giet daarna het water af en zet afgedekt opzij.
  2. Snijd de prei in dunne ringen, was in een zeef grondig onder de kraan en laat uitlekken. Pel de knoflook.
  3. Verhit olie in een hapjespan en bak de prei 2 minuten. Pers de knoflook erboven uit en schenk de bouillon erbij. Laat zachtjes pruttelen zodat het vocht verdampt. Doe vlak voor het serveren de kaas erbij en laat smelten. Proef en breng eventueel verder op smaak met zout en peper.
  4. Verhit olie in een bakpan en bak de pancetta krokant. Veeg de champignons schoon en snijd in plakjes. Gebruik dezelfde pan om de champignons in te bakken. Breng op smaak met tijm, zout en (chili)peper.
  5. Serveer de spaghetti met de prei-kaassaus, de champignons en krokante pancetta.
TIP
Ook heel erg lekker met tomaatjes.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g Volkoren spaghettiHerkomst: La Bio Idea
  • 2 st PreiHerkomst: Heerlijke oogst
  • 1 st Knoflookteen
  • 50 g Geraspte kaas DEZE GEBRUIKENHerkomst: Kaandorp
  • 70 g pancettaHerkomst: Fumagalli
  • 200 g KastanjechampignonsHerkomst: Paddenstoelenrijk
Zelf toevoegen
  • 200 st Groentebouillon
  • 2 el Olie
  • 1 g Tijm
  • snufje Zout en (chili)peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price+ 11%
vegetablecounter
Groente+ 118%
vita-score
Vitaliteit+ 19%
co2-reduction-score
CO2eq+ 16%
water-reduction-score
Water+ 6%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
9 maandenLekker snelGezinVariatieSeizoenEiwitrijk

Voedingswaarden

Per portie
Energie733 kcal
Koolhydraten68 g
Suiker10 g
Vet41 g
Verzadigd vet16 g
Eiwit26 g
Vezels14 g
Zout1.3 g
Allergenen informatie
Gluten
Tarwe
Melk
Varken
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Aubergine-zoete aardappelsalade
700 kcal
450 g groente
Variatie,   9 maanden,   Glutenvrij,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij,   Seizoen,   Vegetarisch
Flammkuchen met gekleurde tomaatjes
699 kcal
250 g groente
Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Variatie,   Vegetarisch,   Eiwitrijk,   Lekker snel
Boerenkool stamppot met gekaramelliseerde ui
765 kcal
350 g groente
9 maanden,   Glutenvrij,   Eiwitrijk,   Gezin,   Seizoen,   Variatie,   Lactosevrij
Special +€ 1,70 p.p.
Gnocchi met mini mozzarella
709 kcal
250 g groente
Specials,   Variatie,   Seizoen,   Lekker snel,   Gezin,   Vegetarisch,   9 maanden