Spaghetti met tonijn-roomsaus baby spinazie en tomaten

3,8
Gemiddelde van 28 reviews
786 kcal
230 g groente
Spaghetti met tonijn-roomsaus

Dit gerecht is een goed voorbeeld van hoe je gemak, lekker en snel kunt combineren. Terwijl je de spaghetti kookt, bak je de pastinaak en maak je de salade. De baby spinazie past heerlijk bij de zachte spaghetti en tonijnsaus.

Bereiding (20 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout aan de kook en kook de spaghetti in 8-10 minuten al dente. Spoel onmiddellijk onder de koude kraan om het gaarproces te stoppen. Doe er een scheutje olie bij om te voorkomen dat de pasta gaat kleven.
  2. Schil de pastinaak en snijd in kleine blokjes. Verwarm olie in een bakpan en bak de pastinaak 5 minuten op een middelhoog vuur. Voeg een scheutje water toe, zet het vuur zacht en laat een paar minuten sudderen. Breng op smaak met tijm, zout en peper. Snijd de tomaatjes klein en verwarm de helft de laatste minuut mee. De rest van de tomaatjes bewaar je voor de salade.
  3. Verwarm de tonijn samen met het vocht, de crème fraîche een een scheutje olijfolie extra vierge in een kleine pan en mix met een staafmixer tot een gladde saus (of roer alles goed door elkaar). Pel de knoflook en pers erboven uit. Breng op smaak met zout en peper. Roer de spaghetti erdoor en verwarm nog even mee.
  4. Was de spinazie. Meng de overgebleven tomaten met de spinazie en besprenkel met olijfolie extra vierge en azijn. Serveer de spaghetti met de tomatensalade ernaast.
TIP
Je kunt de tomaten en spinazie ook op het laatste moment door de pasta roeren.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 200 g Volkoren spaghettiHerkomst: Van der Moolen Food group
  • 250 g PastinaakHerkomst: Arenosa
  • 150 g Wild wonder tomaatjesHerkomst: De Koning
  • 160 g Tonijn op waterHerkomst: Fish4ever
  • 60 ml Crème fraîcheHerkomst: Weerribben Zuivel
  • 1 st KnoflookteenHerkomst: Proaco
  • 50 g Spinazie, babyHerkomst: Udea Snijderij
Zelf toevoegen
  • 3 el Olijfolie
  • 2 el Azijn
  • 1 tl Gedroogde tijm
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -24%
vegetablecounter
Groente+ 83%
vita-score
Vitaliteit+ 56%
co2-reduction-score
CO2eq -47%
water-reduction-score
Water -74%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
EiwitrijkSeizoenLekker snelVariatieGezin

Voedingswaarden

Per portie
Energie786 kcal
Koolhydraten79 g
Suiker8 g
Vet36 g
Verzadigd vet10 g
Eiwit35 g
Vezels12 g
Zout0.7 g
Allergenen informatie
Lactose
Vis
Melk
Gluten
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

Gezonde kapsalon
621 kcal
300 g groente
Lactosevrij,   Seizoen,   Glutenvrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie
Groene spinazie stamppot
616 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   Afvallen,   Gezin,   9 maanden,   Eiwitrijk,   Variatie,   Glutenvrij
Special +€ 1,30 p.p.
Flammkuchen met rauwe ham
703 kcal
300 g groente
Variatie,   Eiwitrijk,   Lekker snel,   Specials,   Seizoen,   Gezin
Pasta met andijvie-roomsaus
595 kcal
250 g groente
Variatie,   9 maanden,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Afvallen
Pasta pastrami met zachte mosterdsaus
865 kcal
210 g groente
Seizoen,   Variatie,   Lekker snel,   Eiwitrijk,   Gezin