Tempeh spiesjes met pindasaus gebakken kool en quinoa
Nog geen reviews
834 kcal
350 g groente
De pindakaas die wij leveren bestaat uit pinda's en een klein beetje Himalayazout. De speciaal geselecteerde pinda's worden geroosterd en vervolgens vermalen tot pindakaas. Lekker en puur. Ontstaat er een laagje olie op de pindakaas? Gewoon even roeren en verder genieten! Wist je dat pinda's onder de grond groeien? Het zijn de zaadjes van de pindaplant. Na een groeiperiode van 4-5 maanden worden de pinda's geoogst.
Bereiding (35 min)
Klik op een regel om deze af te strepen
- Verwarm de oven voor op 200 ºC en bekleed een bakplaat met bakpapier. Snijd de tempeh in blokjes. Maak een marinade van limoensap, ketjap en (chili)peper en meng met de tempeh. Zet opzij en laat de smaken intrekken.
- Verwijder de buitenste bladeren van de kool en snijd de kool van boven naar beneden in dunne plakken van 1 cm. Laat de steelaanzet eraan zitten, zodat de kool niet uit elkaar valt. Leg de plakken op de bakplaat (ook de losse delen). Vet de plakken kool in met olie en breng op smaak met zout en (chili)peper. Bak in 20-25 minuten knapperig en bruin in de voorverwarmde oven.
- Breng een pan met water of bouillon aan de kook voor de quinoa, zorg ervoor dat je 2 keer zoveel water aan de kook brengt dan de hoeveelheid quinoa zelf. Spoel de quinoa in een zeef onder de kraan en kook in 10 minuten gaar. Giet het restant water af en laat een paar minuten uitdampen.
- Pel de ui en snijd in stukken. Rijg de gemarineerde tempeh met de ui aan een houten prikker. Verwarm olie in een bakpan (of grill) en bak de tempeh goudbruin en knapperig. Bak de resterende ui los mee in de pan. Heb je nog marinade over? Giet dit dan tijdens het bakken over de tempeh.
- Verwarm de pindakaas in een steelpannetje met water of plantaardige melk totdat je een gladde, dunne saus krijgt. Breng op smaak met (chili)peper en eventueel wat limoensap.
- Serveer de quinoa met de gebakken kool en tempeh spiesjes. Schenk de pindasaus erover en garneer eventueel met een partje limoen.
TIP
Heb je geen houten stokjes, dan serveer je de tempeh gewoon los. Ook erg lekker met gefrituurde uitjes of taugé.Biologische ingrediënten
1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
- 200 g TempehHerkomst: yakso 300 g
- 1 st LimoensapHerkomst: Fair trasa
- 1 st Witte koolHerkomst: Warmonderhofstede
- 130 g QuinoaHerkomst: ekomenu maatwerk 130 g
- 2 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
- 2 el PindakaasHerkomst: terra sana
- 2 ml Ketjap of sojasaus
- 2 el Bakolie
- 100 ml Water of plantaardige melk
- snufje (chili)peper
Meet hoe goed je eet
True price -5%
Groente+ 178%
Vitaliteit+ 37%
CO2eq -25%
Water -40%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
Lactosevrij, Vegan, 9 maanden, Vegetarisch, Glutenvrij, Eiwitrijk
Voedingswaarden
Per portieEnergie834 kcal
Koolhydraten66 g
Suiker22 g
Vet42 g
Verzadigd vet6 g
Eiwit41 g
Vezels24 g
Zout2.4 g
Allergenen informatie
Pinda's
Sojabonen