Orzobowl met gebrande spitskool koningsoesterzwam en pesto

4,5
Gemiddelde van 2 reviews
649 kcal
350 g groente
Orzobowl met gebrande spitskool

Een bowl, daar voel je je gelijk goed bij. En dit is er eentje om nooit te vergeten. Orzo met geKARMAlliseerde uien (ja, je krijgt er echt een betere karma van ;)), gebrande citroen-spitskool en courgette linten. Perfect voor een lekkere crunch. Enjoy!

Bereiding (25 min)

Klik op een regel om deze af te strepen
  1. Breng een pan met water en een snuf zout (of bouillon) aan de kook. Spoel de orzo in een zeef onder de kraan en kook in 8-10 minuten gaar. Roer af en toe. Giet het water af en laat even uitdampen. Schep de pesto door de orzo.
  2. Pel de ui en snijd in ringen. Verhit olie in een bakpan en bak de ui 2 minuten op een hoog vuur. Temper het vuur en laat 10 minuten rustig karamelliseren. Snijd de helft van de basilicum fijn en verdeel deze over de ui.
  3. Snijd de spitskool in vieren en smeer het snijvlak in met olijfolie. Verwarm een grillpan (of goede bakpan) en schroei de spitskool aan deze snijranden dicht. Snijd de citroen in parten. Knijp de helft uit over de spitskool en schroei de rest van de citroen dicht. Voeg een scheutje water toe en laat afgedekt zachtjes garen.
  4. Was de courgette en schaaf of snijd in lange plakken met een dunschiller of kaasschaaf. Verwarm olie in een ruime bakpan en bak eerst de courgette 2 minuten op een hoog vuur. Snijd de koningsoesterzwam in plakken en bak nog een paar minuten mee. Kruid met peper en zout.
  5. Hak de cashewnoten grof. Schep de orzo in een bowl en verdeel daarover de groenten, cashewnoten, gebrande citroen en de overgebleven basilicum.
TIP
Door het branden krijgt de citroen een heerlijke zoetzure smaak! Heb je iets minder tijd, dan kan je de citroen ook raspen over de orzobowl.

Biologische ingrediënten

1 pers.
2 pers.
3 pers.
4 pers.
  • 170 g OrzoHerkomst: Yon
  • 50 g Verse pesto basilicumHerkomst: Leqrs
  • 1 st Rode uiHerkomst: TVA Organics
  • 5 g Verse basilicumHerkomst: Herbio
  • 1 st Mini-spitskool (Piccolima)Herkomst: Ekoboerderij de eerste
  • 0.5 st CitroenHerkomst: Eosta
  • 1 st CourgetteHerkomst: Agrihand
  • 100 g KoningsoesterzwamHerkomst: Paddenstoelenrijk
  • 25 g CashewnotenHerkomst: IDorganics
Zelf toevoegen
  • 2 el Olijfolie
  • snufje Zout en peper

Meet hoe goed je eet

truecosts
True price -17%
vegetablecounter
Groente+ 178%
vita-score
Vitaliteit+ 45%
co2-reduction-score
CO2eq -74%
water-reduction-score
Water -39%
Ontdek meerVergeleken met de gemiddelde nationale maaltijd
VegetarischLekker snel9 maandenSeizoenSpecialsVariatie

Voedingswaarden

Per portie
Energie649 kcal
Koolhydraten80 g
Suiker17 g
Vet24 g
Verzadigd vet4 g
Eiwit20 g
Vezels10 g
Zout0.5 g
Allergenen informatie
Melk
Noten
Sesamzaad
Gluten
Lactose
Tarwe
nutriscore-A

Vergelijkbare recepten

green deal badgeGroen Voordeel
Courgette baba ganoush met sesam
711 kcal
310 g groente
Afvallen,   Seizoen,   Gezin,   Vegetarisch,   Lactosevrij,   9 maanden,   Vegan,   Variatie
green deal badgeGroen Voordeel
Frisse rijstsalade met komkommer
706 kcal
320 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Glutenvrij,   Variatie,   Gezin,   Vegan,   Lactosevrij
Gevulde courgette met parelcouscous
717 kcal
430 g groente
Vegetarisch,   Seizoen,   9 maanden,   Gezin,   Lactosevrij,   Variatie
Boterbonenpuree met gekaramelliseerde venkel
662 kcal
250 g groente
Lactosevrij,   9 maanden,   Glutenvrij,   Seizoen,   Vegetarisch,   Variatie,   Vegan